wznawiam temat. to jak to jest z tym lancuchem rozrzadu w m67? bo jesli peknie to kaplica, po silniku. wiec jesli ma pasc to moze by pasowalo wymienic, lepiej wymienic lancuch niz pozniej silnika szukac.
wznawiam temat. to jak to jest z tym lancuchem rozrzadu w m67? bo jesli peknie to kaplica, po silniku. wiec jesli ma pasc to moze by pasowalo wymienic, lepiej wymienic lancuch niz pozniej silnika szukac.
V8-POWER...
BMW e38 740d V8 ;-D
Scania R500 V8
Scania 164c V8
Scania 144L V8
dokładnie - wymieniać czy nie wymieniać temat dość poważny.
740d ma duży moment obrotowy co za tym idzie są ogromne przeciążenia dla silnika i podzespołów ...
Co do łańcucha - u mnie na zegarach jest już ponad 300 tyś i nie myślę nawet o wymianie... Nigdy nie słyszałem aby łańcuch w M67 pękł więc bzdurą, według mnie, jest wymiana jeśli jest dobry i nie hałasuje...
w tdsie też uważasz że łańcuch jest wieczny ?
Ja ogólnie uważam że w bmw łańcucha sie nie rusza - tds to juz dzisiaj niektóre mimo wskazań licznika mają po 2 mln więc to inna bajka :)
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
pytanie dotyczylo silnika m67 wiec wrocmy do tematu... Czy trzeba tam zagladac? ja licze ze moja ma okolo 500 tys. wiec do miliona jeszcze troche zostalo...
Ostatnio edytowane przez cezar012 ; 31-12-2010 o 14:07
V8-POWER...
BMW e38 740d V8 ;-D
Scania R500 V8
Scania 164c V8
Scania 144L V8
Ponawiam temat
w jakim celu ponawiasz?
A co Cię jeszcze trapi ?? Konstruktor założył, że łańcuchów tytanowych w tych silnikach nie należy wymieniać. Jeśli pękł łańcuch oznacza to, że trzeba wsadzić nowy (następny) silnik :)
I cała filozofia :)
A jeśli zaczniesz tam dłubać i wymienisz łańcuch, to silnik wcześniej czy później (oby jak najpóźniej) i tak się rozleci i wówczas i tak ten wymieniony łańcuch się rozleci.
Ostatnio edytowane przez WojtekD ; 24-02-2011 o 13:38
Gra muzyka