--------------
--------------
Ostatnio edytowane przez Damias ; 16-02-2011 o 12:35
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Byte :)
PS. Na prawdę nie czujecie tego jak skrzynia strasznie mocno muli auto gdy jest śnieg i lód na drodze?
Nie wiem czy nie wkradła się literówka, może jednak niejasno napisali i aby działał program Winter należy włączyć program Sport? Diabli wiedzą trochę to brzmi kuriozalnie! Mi się wydaje, że do tego nic nie należy robić a powinno pisać, że program Winter zostanie wyłączony gdy ASB zdecyduje, że droga nie jest śliska LUB zostanie włączony program Sport lub zostanie wyłączone ASC+T/DSC
Zaciekawić was może motyw z Trybem Awaryjnym ASB ten opis odnosi się do skrzyń w starszych autach bez Steptronica w Steptronicu z tego co ja kojarzę "wbity" jest 3 bieg.
DSC pilnuje także przodu aby nie uciekał. Dostosowuje moc w taki sposób aby auto jechało w tym kierunku w którym skręcasz kierownicą, najtrudniej się przystosować do tego gdy człowiek jest nauczony do jeżdżenia bez elektroniki, wtedy ma się ten nawyk kontrowania uślizgu, przy systemie DSC nie można tego robić, należy skręcić kierownicą w tym kierunku co auto ma jechać system sam wyprowadzi auto jak trzeba.
Ja osobiście czuję wielką przyjemność gdy po pracy przesiadam się na E38, jazda tym autem daje samą frajdę, zawsze się śmieje jak myślę o ludziach których wyprzedzam, na pewno zmarznięci skupieni na tym aby cokolwiek widzieć przez zamarznięte szyby myślą sobie: Co za idiota BMW tak zapierdziela ;D ;D ;D ;D a tym czasem ja wygodnie czerpie przyjemność z jazdy w cieplutkim autku, w ciszy słuchając ulubionego Radia :D gdyby tylko wiedzieli jak to jest to by im żyłka pękła z zazdrości :D
Ostatnio edytowane przez coboss ; 30-11-2010 o 17:32
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Ja już czwartą zime będę jeździł moją e32.
Jakoś nie narzekam, a jako "+" uznaję, że bez darcia opon pięknie się zawraca w miejscu na skrzyżowaniu (w razie potrzeby).
A rady.... wiadomo, jeździć rozważnie, z wyczuciem i znajomością własnych umiejętności i auta, no i ćwiczyć na placykach ;)