Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Jak jezdzic BMW zima??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS Zobacz posta
    Poza tym ,modelem e 38 zimą jeżdzi sie super
    No i tu muszę się bezapelacyjnie zgodzić. Mi się jeździ bardzo dobrze E38. Znacznie lepiej niż E32 bez dodatków. Oponki mam Continentala, nie są super świeże ale jeszcze dają radę (na tyle lepszy bieżnik). O trybie zimowym u mnie nic mi niewiadomo.
    Piszesz że masz problem ruszyć z miejsca i kontrola trakcji cię trzyma, a może za bardzo deptasz? Ja ruszam spokojnie i jadę bez problemu. Odkąd mam to auto to w zimie jeździłem 4 miesiące i tylko raz się dałem załatwić parkując pod górkę (oblodzoną) - wtedy musieli mnie popchnąć. A tak to z zasp wyjeżdżam, ABS działa fajnie a DSC pilnuje żeby mi tyłu nie zawracało. Jak nie będziesz go gasił u siebie to też powinien utrzymać cię w ryzach no ale to nie jest 100% zabezpieczenia.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemik
    BMW
    e32 730i m30b30
    7er zima jeździ się miło o ile się nie przesadza z naciskaniem pedałów ( kurde, śmiesznie brzmi :D) . Ja to dzisiaj się 0,5 h mordowałem żeby MAN'em na pusto się odkopać. Jak ktoś chce się nauczyć jeździć zimą to proponuje sobie ze 2 lekcje na kat c wykupić - progres murowany :D

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Hubertus7er Zobacz posta
    Jakoś nie narzekam, a jako "+" uznaję, że bez darcia opon pięknie się zawraca w miejscu na skrzyżowaniu (w razie potrzeby)
    Ej a My nie możemy? :) Ja tylko tak nawracam, DSC aut i jedno kopnięcie w pedał gazu wystarcza by stać w drugą stronę :)
    PS. Gdzieś Ty był tyle czasu aż się stęskniłem za mordachą :D
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów