-
Zaawansowany Użytkownik
Podświetlenie klamek zewnętrznych. Jak się dobrać?
Jak dostać się do diody podświetlającej klamkę zewnętrzną w tylnich drzwiach? Trzeba wykręcać poduszkę i demontować wszystko? Czy da się to jakoś obejść? Z góry dziękuję za odp.
Pozdrawiam Paweł
Ostatnio edytowane przez pablo_k3 ; 29-11-2010 o 23:32
-
Musisz chyba ściągnąć boczek drzwi i na 99% klamkę by się do niej dobrać, ale nie jestem pewny, możesz odpiąć akumulator na wszelki wypadek.
Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 30-11-2010 o 01:24
-
Zaawansowany Użytkownik
Da się obejść. Po otwarciu drzwi na wysokości klamki zewn. na poszyciu przy zamku drzwi jest plastikowa, podwójna zaślepka w kształcie owalu. Po jej demontażu małym, płaskim śrubokrętem poświeć sobie latarką do środka i znajdź blaszkę z okrągłą dziurką. W ten otwór wkładasz - najlepiej wygiętą o 90 stopni końcówkę śrubokręta bądź jakiś inny haczyk i przesuwasz tę blaszkę w poziomie - teraz już nie pamiętam czy do- czy -od siebie jednocześnie lekko ciągnąc za zewn. klamkę. Klamka wychodzi z zaczepów i masz do niej dostęp - jak przypuszczam do podświetlenia również. W ten oto sposób nie trzeba demontować tapicerki i poduszki. Przy demontażu pierwszej klamki to może potrwać chwilkę ale każdą następną ściągasz w pół minuty.
Pzdr
Chester
p.s.
Jak zdemontujesz to zrób fotkę jak i gdzie dokładnie jest wkomponowana ta dioda podświetlająca klamkę. Może sie to przyda dla tych co chcą sobie zrobić doposażenie w ten gadżet.
Ostatnio edytowane przez chester ; 30-11-2010 o 00:46
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Zaawansowany Użytkownik
Czy do tego swiatłowoda da sie podpiąć normalnego LEDA??? mi święca klamki ale juz bardzo słabo, i chciałbym zmienic na ledowy i w środku i na zewnątrz.
-
Zaawansowany Użytkownik
Witam. dołączę się o tematu... Jestem aktualnie na etapie dokładania tego gadżetu do swojej E38. I mam pytanie, kiedy te klamki mają się świecić, tzn jak to wygląda w oryginale, pod co się podłączyć?
Powinny się świecić cały czas, czy tylko w momencie otwierania samochodu kiedy całe wnętrze się zapala? Tylko wtedy np na postoju włączam oświetlenie wnętrza i świecę się cały z zewnątrz jak choinka... Średnio mi się to widzi...
-
Super Moderator
Poszukaj na forum było kilkanaście razy ....
Uprawnienia umieszczania postów