-
Zaawansowany U¿ytkownik
Pod¶wietlenie klamek zewnêtrznych. Jak siê dobraæ?
Jak dostaæ siê do diody pod¶wietlaj±cej klamkê zewnêtrzn± w tylnich drzwiach? Trzeba wykrêcaæ poduszkê i demontowaæ wszystko? Czy da siê to jako¶ obej¶æ? Z góry dziêkujê za odp.
Pozdrawiam Pawe³
Ostatnio edytowane przez pablo_k3 ; 29-11-2010 o 22:32
-
Musisz chyba ¶ci±gn±æ boczek drzwi i na 99% klamkê by siê do niej dobraæ, ale nie jestem pewny, mo¿esz odpi±æ akumulator na wszelki wypadek.
Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 30-11-2010 o 00:24
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Da siê obej¶æ. Po otwarciu drzwi na wysoko¶ci klamki zewn. na poszyciu przy zamku drzwi jest plastikowa, podwójna za¶lepka w kszta³cie owalu. Po jej demonta¿u ma³ym, p³askim ¶rubokrêtem po¶wieæ sobie latark± do ¶rodka i znajd¼ blaszkê z okr±g³± dziurk±. W ten otwór wk³adasz - najlepiej wygiêt± o 90 stopni koñcówkê ¶rubokrêta b±d¼ jaki¶ inny haczyk i przesuwasz tê blaszkê w poziomie - teraz ju¿ nie pamiêtam czy do- czy -od siebie jednocze¶nie lekko ci±gn±c za zewn. klamkê. Klamka wychodzi z zaczepów i masz do niej dostêp - jak przypuszczam do pod¶wietlenia równie¿. W ten oto sposób nie trzeba demontowaæ tapicerki i poduszki. Przy demonta¿u pierwszej klamki to mo¿e potrwaæ chwilkê ale ka¿d± nastêpn± ¶ci±gasz w pó³ minuty.
Pzdr
Chester
p.s.
Jak zdemontujesz to zrób fotkê jak i gdzie dok³adnie jest wkomponowana ta dioda pod¶wietlaj±ca klamkê. Mo¿e sie to przyda dla tych co chc± sobie zrobiæ doposa¿enie w ten gad¿et.
Ostatnio edytowane przez chester ; 29-11-2010 o 23:46
-
Zaawansowany U¿ytkownik
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Czy do tego swiat³owoda da sie podpi±æ normalnego LEDA??? mi ¶wiêca klamki ale juz bardzo s³abo, i chcia³bym zmienic na ledowy i w ¶rodku i na zewn±trz.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Witam. do³±czê siê o tematu... Jestem aktualnie na etapie dok³adania tego gad¿etu do swojej E38. I mam pytanie, kiedy te klamki maj± siê ¶wieciæ, tzn jak to wygl±da w oryginale, pod co siê pod³±czyæ?
Powinny siê ¶wieciæ ca³y czas, czy tylko w momencie otwierania samochodu kiedy ca³e wnêtrze siê zapala? Tylko wtedy np na postoju w³±czam o¶wietlenie wnêtrza i ¶wiecê siê ca³y z zewn±trz jak choinka... ¦rednio mi siê to widzi...
-
Super Moderator
Poszukaj na forum by³o kilkana¶cie razy ....
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum