benyhp, lepiej tego nie rób - chyba że to jakiś żart :)
Gra muzyka
Dlaczego?
Ja tam powodzenia życzę. Moze później nie będzie czego naprawiać, a wiadomo jak jest. Po co oddawać do naprawy skoro się samemu zrobi :D
Proste dane typu momenty zawsze mogę podać, ale całe instrukcje naprawy silnika przez ekran? Dla mnie to nie pojęte :shock:
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
nie rozumiem dlaczego chcesz ściągać głowicę skoro nie masz objawów pęknięcia uszczelki, jedyne co przychodzi mi na myśl to doprowadzenie zaworów do porządku ;)
'59 GAZ 21 | '66 W108 5.6 | '69 W108 280SEL | '72 BA3 2101 1200s | '74 BMW E3 2500 | '76 BA3 2103 1.8iSk | '76 BMW E12 535i | '79 GAZ 24 | '89 Volvo 740 2.3 GLE | '89 BMW E32 750i | '96 Volvo 960 3.0
Moja stałą dwa miesiące obiawy identyczne z opisanym , już się załamałem ,ale zalałem autko za 300zł vpower 99 i po 200km dymu zniknął zupełnie , i wymieniłem uszczelkę po klawiaturę zaworów .
Może mi ktoś podać z jaką siłą mam dokręcic poszczególne śruby głowicy? Mam kolejność ale nie moge doczytać się z kartki która dostałem z uszczelką jaka ma być siła dokrecania.
Uszczelka GLASER
Od razu gdybym mogł prosic o jakieś wskazówki - co warto zrobić z blokiem silnika bądź z czymkolwiek pod maską... mając zdjętą głowicę. Głowica oczywiście oddana do planowania, dotarcie zaworów, wymiana uszczelniaczy i szczelność. Przy porozkręcanym wszystkim mam teraz łatwy dostęp więc możliwe, że mogę w czymś jeszcze pomóc mojej e32;)
Ostatnio edytowane przez benyhp ; 01-04-2011 o 09:45
Nikt mi nie pomoże?
benyhp ja za bardzo nie pomogę przy tej głowicy, ja bym sam osobiście tego nie robił, pewnie tylko bym coś popsuł. Co do tego płynu co pisałeś że ma kolor czerwony to prawdopodobnie to będzie płyn od wspomagania a nie płyn chłodzący. Chyba każde bmw e32 ma z tym problem, że cieknie ze zbiorniczka z płynem od wspomagania, któryś z przewodów mógł się też po luzować Także radzę zajrzeć i sprawdzić poziom płynu bo ja sobie tak pompę wspomy załatwiłem. Pozdrawiam i życzę powodzenia przy pracy z silnikiem:)
O, dzięki wielkie! Myslałem, że to trudniejsze. Czyli siła 30Nm 90 stopni..czekam 30 min i ponownie 90 stopni tak?