Witam,
Z własnego doświadczenia powiem, że sprawa nie jest tak skomplikowana jak się z początku wydaje. A wiec...

Z narzędzi potrzebne będą Ci:
Najważniejszym będzię klucz dunanometryczny następnie, Komplet kluczy nasadowych z grzechotka dużą i małą, jakieś śrubokręty, klucze płaskie, szczelinomierz(do ustawienia luzu zaworów ja ustawilem 0,3 dla wydechu i dolotu). To chyba było by na tyle.

Teraz co do prac:
Rozpocząć prace powinieneś od rozebrania dolotu, tj. filtr, odma, przepływka itd.. Listwę wtryskową, kopułkę wraz z przewodami WN, zbiorniczek wyrównawczy, kolektory wydechowe, kolektor ssący jest dość ciężko odkręcić wiec można go zostawić i zdjąć wraz z całą głowicą no i w koncu samą głowicę.

Dodam, iż przy wymianie uszczelki trzeba sprawdzić szczelność głowicy oraz splanować ją. Przy okazji można wymienić uszczelniacze zaworowe itd. dotrzeć je... Książki serwisowe sugerują aby wraz ze zmianą uszczelki wymienić również "śruby pływające" którymi dokręca się głowicę. Głowice dokręcamy kluczem dynanometrycznym, od środka naprzemian.

Jeśli coś pominąłem proszę mnie poprawić, albo coś dodać. Powiem, że prac jest na 2 dni robocze. Zależy od zakładu który zajmie się głowicą.

Pozdrawiam
Daniel