Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Silnik 4.4l

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    501NM w 740i jest w ogole realne? z tego co slyszalem to takiego momentu nie jest w stanie przeniesc automatyczna skrzynia biegow montowana do 740 :/ jak sie myle to mnie poprawcie :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 M51 , E39FL S62
    jak dmuchniesz to wartości powyżej 600nM są osiągalne ;)

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cuda. W ponad 10 letnich autach zwiększa się o 60Nm moment i zamiast ubywać to przybywa koni.
    Może swoją też na hamownie dam się okaże że mam osiągi 760 ;D
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 730i m30, E38 740i m62tu
    Cytat Zamieszczone przez Supermen
    Cuda. W ponad 10 letnich autach zwiększa się o 60Nm moment i zamiast ubywać to przybywa koni.
    Może swoją też na hamownie dam się okaże że mam osiągi 760 ;D
    Kolego wybieraj hamownie datę i godzinę a zobaczymy jak duża różnica dzieli twoje 750 od 740. Pozdrawiam :P

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Cytat Zamieszczone przez p3xeon
    jak Boss napisał moc taka jak napisał może być ale nM w seryjnym silniku jest nie możliwa i po przyśpieszeniu widać że to bujda
    Nie chcę na siłę sie upierać przy tych 501nm. Auto było hamowane i tyle pokazał wykres. Furę hamowałem w dniu zakupu w Łodzi. Możesz mi wieżyć lub nie ale wykres z hamowni został w domu u baby która ubezpieczała mi auto w miejscowości pod Łodzią. Jestem gotów stanąć autem na hamowni w każdej chwili. Nie będę upierał sie na siłę przy tych 501nm. W pełni przyjmę do wiadomości wynik z drugiego pomiaru na hamowni.

MOD:Edytuj posty.

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    501Nm mogło wyjść bo skrzynia automatyczna, a raczej sprzęgło hydrokinetyczne ma tą wielką zaletę, że zwiększa moment obrotowy, najbardziej przy dużej różnicy prędkości obr między turbiną, a pompą, czyli przy przyspieszaniu.
    Ale to nie znaczy, że tyle Nm produkuje nasz silnik.
    Z mocą się zgodzę, wystarczy popatrzeć na wykresy e39 540 z manualnymi skrzyniami. Wszystkie jak jeden mąż produkują ponad 300km, niektóre dochodzą nawet do 320. Ale przyjmijmy że realna moc drzemiąca w m62tub44 to 310km :)

Uprawnienia umieszczania postów