a to spalanie 8.5 l na trasie to chyba od innego silnika,Zamieszczone przez Proyer
a to spalanie 8.5 l na trasie to chyba od innego silnika,Zamieszczone przez Proyer
Od pierwszego dnia produkcji wiadomo ze podawane 286koni to tylko sciema aby roznica mocy do 750i byla wieksza, ogolnie moc 740i oscyluje w okolicach 300km wiec twoje 315 sa jak najbardziej mozliwe ale moment 501Nm :shock: - to juz spora przesada :] zreszta brak 501Nm widac na filmiku ktory pokazalesZamieszczone przez pablo_k3
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
No jasne :P to moment jest już lepiej jak S62B50 ;D Niestety coraz więcej andersenów, tfu reniferów :]Zamieszczone przez BOSS
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Nie chodzi tu o spalanie bo na to nie patrzy się w 7-er ale byłem ciekawy czy naprawdę była taka różnica w mocy ;DZamieszczone przez wm
jak Boss napisał moc taka jak napisał może być ale nM w seryjnym silniku jest nie możliwa i po przyśpieszeniu widać że to bujda
Realy ;) ? Chyba przegapiłeś ostatni temat o oleju opałowym w E38 ;D.Zamieszczone przez Proyer
Hehe no niestety widziałem ;( i powiedziałem to samo co tutaj :PZamieszczone przez joe white
Wracając do osiągów to wiadomo że każdy widzi w swojej 7er-ce te 300 ;D.
Ja raz chciałem to sprawdzić ale obsługa hamowni nie poradziła sobie z automatem i z wyniku nici.
Jedyne co mogę dodać w tym temacie i potwierdzić, że czuć różnicę pomiędzy silnikiem bez vanosa i z vanosem. Silnik z vanosem o wiele szybciej się wkręca na obroty. To moje prywatne spostrzeżenie po przejechaniu się autem Wojtka.
Pozdrawiam, Przemos
m62tu nie wkręca się lepiej niż m62 , widać w m62 było coś nie sprawnego