Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Pierwsza pomoc przedmedyczna - test

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Jeżeli w tym tekście były by jakieś istotne błędy odnośnie przeprowadzania kluczowych dla poszkodowanego czynności to rozumiem i sam widzę konieczność zwrócenia na to uwagi. Ale tam jest napisane (między innymi) jak sprawdzić tętno (może banalne ale ktoś może nie wiedzieć i intencją autora tematu była edukacja nie wiedzących) a ty uznałeś ten punkt testu za wystarczająco kompromitujący aby test olać. I tego właśnie nie rozumiem. Skąd takie podejście.

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    3/10, wiecej nie wychodze z domu

Początkujący Użytkownik
    BMW
    xxx
    10/10 ;) jedna odpowiedź jest bardzo ciekawa - "siadasz okrakiem na udach pacjenta i wykonujesz 5 uciśnięć nadbrzusza", a tak poza tym teścik bardzo fajny :) a co do tętna masz wizje to sprawdzaj, ale jest duża szansa że wyczujesz swoje :)

I am sentenced to E32 Vip Awatar Dawid86
    BMW
    BMW 730i E32 M30B30 10.93r.
    6/10 Myślę że dobry wynik jak dla zwykłej osoby nie mającej dośwaidczenia jak na pierwszy raz :)
    BMW 7 FOREVER
    Cars are my drugs.

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Eh te niektóre pytania..

Przy zatruciu środkiem żrącym należy:
    Twoja odpowiedź: sprowokować do wymiotów
    Błąd!
    Prawidłowa odpowiedź: podać do wypicia białko jaj kurzych :D

7/10 ale to nie ważne, ważne jak ktoś się zachowa w sytuacji zagrożenia bo na papierze to każdy może być mądry.

Leszek VIP Vip Awatar siudema
    BMW
    było e32 m30b35 II89r będzie ...?
    Wynik testu: 7 / 10 lub 70%
    niby nie źle :x
    Lepiej stracić sekundę w życiu , jak życie w ciągu sekundy

http://dachy-trzcinowe.pl/

Cytat Zamieszczone przez mrekor
    Przy zatruciu środkiem żrącym należy:
    Twoja odpowiedź: sprowokować do wymiotów
    Błąd!
    Prawidłowa odpowiedź: podać do wypicia białko jaj kurzych :D
    Niema w tym nic śmiesznego. Spowodowanie wymiotów nie pomorze, ponieważ kwas jest żrący i zwymiotować możesz tylko jego pewną cześć (reszta zabiera się za rozpuszczanie twoich wnętrzności).
    Natomiast jeżeli wymieszasz kwas z białkiem wtedy zachodzi reakcja chemiczna, która powoduje neutralizowanie kwasu. Jak się mylę to mnie poprawcie ale tak pamiętam. Także banan w stronę twojej niewiedzy kolego ;D ;) (ale pozytywny).

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Cytat Zamieszczone przez joe white Zobacz posta
    Niema w tym nic śmiesznego. Spowodowanie wymiotów nie pomorze, ponieważ kwas jest żrący i zwymiotować możesz tylko jego pewną cześć (reszta zabiera się za rozpuszczanie twoich wnętrzności).
    Natomiast jeżeli wymieszasz kwas z białkiem wtedy zachodzi reakcja chemiczna, która powoduje neutralizowanie kwasu. Jak się mylę to mnie poprawcie ale tak pamiętam. Także banan w stronę twojej niewiedzy kolego ;D ;) (ale pozytywny).
    Myślenie ogólnie masz pozytywne, ale nie do końca jest to tak jak tłumaczysz.. Wymioty są błędną decyzją nie ze względu na efekt usunięcia tylko części kwasu, ale o to ze ponownie przejdzie on przez górny przewód pokarmowy i jeśli nie uszkodził śluzówki za pierwszym razem (gdy dostawał się do żołądka), to zrobi to podczas wymiotów. Poza tym martwimy się bardziej o zachłyst podczas wymiotów i o chemiczne zapalenie płuc (które w 85% kończy się śmiercią).

-----> www.e32.750i.pl <-----

Początkujący Użytkownik
    BMW
    xxx
    Cytat Zamieszczone przez Kafarek Zobacz posta
    Myślenie ogólnie masz pozytywne, ale nie do końca jest to tak jak tłumaczysz.. Wymioty są błędną decyzją nie ze względu na efekt usunięcia tylko części kwasu, ale o to ze ponownie przejdzie on przez górny przewód pokarmowy i jeśli nie uszkodził śluzówki za pierwszym razem (gdy dostawał się do żołądka), to zrobi to podczas wymiotów. Poza tym martwimy się bardziej o zachłyst podczas wymiotów i o chemiczne zapalenie płuc (które w 85% kończy się śmiercią).
    zgadzam się z tym...

Doświadczony Użytkownik Awatar dorka
    BMW
    E32 750i
    6 / 9 lub 67%
    no i zapamietałam dwie sytuacje z poprzedniego testu :D Tyko ktoś ukrył mi jedno pytanie , chochlik ty łobuzie :D
    Czy jest tutaj lekarz mod ????? nie mogę zmienić koloru :( NIc nie zaznaczałam :(

ło rajuśku jestem w szoku
    Wynik testu:9 / 10 lub 90%
    Nadal pisze mi na czerwono :(
    Ostatnio edytowane przez dorka ; 02-12-2010 o 06:56
    Nanosekunda: czas jaki upływa między zmianą światła na zielone, a wściekłym zatrąbieniem na ciebie przez kierowcę z tyłu.

Uprawnienia umieszczania postów