Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: jaka instalacja pomozcie!!!!!

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 M60B30
    Co do gazownika z poczesnej to znam tylko jeden temat:
    mianowicie znajomy vectra b pojechał do gościa (ponoć umówiony) a ten nie za bardzo chciał się zabrać za robotę. Znajomy miał tylko padnięte wtryskiwacze. Nie słyszałem żadnych innych negatywnych ani pozytywnych opinii na ten temat ( mieszkam 20km od warsztatu)
    Nie chce go odradzać, nie wiem jak instaluje ale przy instalacji pamiętaj aby wkrętki w kolektorze były jak najbliżej głowicy, wężyki od wtryskiwaczy jak najkrótsze (hany są pojedyncze więc nawet lepiej), butla jeżeli w kole to zawór od strony zderzaka, dobrze jeżeli kolektor ściągany przy nawiercaniu ( wiadomo wióry), czujnik temp gazu tak umiejscowiony aby nie wiało na niego powietrze.

Jak masz już trochę nalatane na świecach to wymień je przed założeniem instalacji.
    A podstawa i to jest najważniejsze aby auto na pb było na 1000% sprawne.

Jak się zdecydujesz to daj znać co i jak.

Jeszcze co do reduktora to zastanów się czy nie dołożyć 300 i kupić 2 kme goldow lu silwerór. Będą bardzo dobrze sobie radziły. U mnie jest już 2.5 roku i chodzi nadal. Co do magiców to słyszałem że lubią sobie puścić gaz do układu chłodzenia a to nie jest zbyt bezpieczne, zresztą patrząc na cenę to bałbym się zakładać do tak mocnego auta.
    Ostatnio edytowane przez Adrian1031 ; 11-01-2011 o 19:55

Uprawnienia umieszczania postów