Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: [e38] Przedstawiam wam swoją skromną, pierwszą 7kę

Vip Vip Awatar avecezarave
    BMW
    E32 740iL `93
    Blog
    27
    Witam :-) Tak z czystej ciekawości ile takie 728 spala na 100 km? Pytam bo piszecie że mają one śmieszne spalanie i zaintrygowało to mnie ;-)

Śmieszne jak na 7er o to chyba chodziło.

Doświadczony Użytkownik Awatar rodzinabmw
    BMW
    było 730i V8 manual SATIN CHROME co mnie pokusiło by je sprzedać???
    witam. Gratuluje nabytku

Początkujący Użytkownik
    BMW
    728i
    Witam i gratuluje wyboru.

Początkujący Użytkownik Awatar PatricK
    BMW
    DODGE RAM 1500
    Witam... ładny nabytek

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E 38 740i M62B44
    Siemanko:)
    Mariusz-BMW Freude am Fahren

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Blog
    3
    avecezarave Dokładnie, śmieszne jak na 7er ;) A jak pisałem wcześniej to ja byłem posiadaczem A8 z silnikiem 4,2L 299km... i paliło to w granicach 14 / 19 L na 100.
    Więc spalanie rzędu 11 - 12 po mieście, a na trasie nawet niecałe 9L jak dla mnie jest mega śmieszne.

Ktoś coś pisał że 2.8 jest wolne inny że nie aż tak... mówimy i porównujemy tutaj z innymi 7kami ;) Ja osobiście nie jeździłem 7ką z silnikiem 4litrowym czy jakimś innym V8 więc ja porównywać nie będę... Jedynie mogę to jakoś porównać do tego co miałem czyli do tego A8... i powiem tak... od 0 - 100km/h ten niepozorny silniczek jest dość dynamiczny... mnie osobiście pozytywnie to zaskoczyło... Ale od 100km/h wzwyż :) hehehe... już tak dynamiczny nie jest :)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Blog
    3
    Witam wszystkich po "krótkiej" przerwie :) Pomyślałem że warto was tutaj odwiedzić i powiedzieć co nieco o swoich przygodach z moją pierwszą E38.
    Aktualnie jestem bardzo zadowolony, koszta eksploatacji nie są aż tak straszne... Powoli, powoli w miarę możliwości finansowych i czasowych
    robię sobie tą moją 7kę.

Spodobał mi się motyw dj_b_m_w z przednimi reflektorami, więc postanowiłem i u siebie coś takiego zrobić. Efekt na zdjęciach :)

By ponuryzniwiarz at 2011-08-16

Doszły też na tył lampki częściowo dymione LED, ale bez stopu, jakoś ze stopem mi się nie podobają.

Ostatnio edytowane przez grim ; 16-08-2011 o 17:47

Początkujący Użytkownik
    BMW
    WCZESNIEJ KILKA E30 E36 E34
    witam , przydałoby sie przednie nerki prysnac na czarno dodało by troche agresji twojej 7er , a tak poza tym ok , pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    728i
    Blog
    3
    jkp83: też się nad tym zastanawiałem, ale uznałem że jakoś by mi to nie pasowało do reszty chromów... albo całkiem shadow, albo chrom pakiet...
    poza tym, aktualnie rozglądam się za skórą, fotele łamane (nie m pakiet) + boczki bez wersji airbag... potem jakieś inne drewno itd.

Ale, tylko się rozglądam bo wracając do tego co wcześniej pisałem to jestem aktualnie w trakcie płukania skrzyni, potem wymiana oleju razem już z filtrem.
    Wymiana chłodnicy, paru uszczelek, a przede wszystkim doprowadzić zawieszenie do normalnego stanu :)

Uprawnienia umieszczania postów