-
Zaawansowany Użytkownik
Mnie jakiś tydzień temu zatrzymał patrol suszący na boku. Jechałem C-klasą żony (w202 , rocznik 1998( baaaardzo powoli, bo zmęczony z roboty wracałem więc mocno zdziwiony byłem, że mnie haltował. Spytałem go o powód kontroli to kazał maskę otworzyć, otwarłem ... Mówi do mnie, że powodem jest barwa moich świateł i że mam nieoryginalne lampy. A ja mu na to grzecznie pokazałem na kloszu wyryte "D2R" i powiedziałem, że nic podobnego, mam oryginalne ksenony :P Mina kolesia bezcenna :hihi: Nie mógł uwierzyć, że 12 letni szmelcedes wyjechał z fabryki z ori ksenonami. To pokazałem mu jeszcze wklejki przestrzegające przed wysokim napięciem i fabryczne oznaczenia MB na przetwornicach. Zatkało go do reszty i poszedł tylko spisać dane z dowodu, niby dla potwierdzenia, że rozmawialiśmy. Rozczulił mnie na koniec pytaniem, czy aby na pewno to oryginały, bo wtedy powinienem mieć "samopoziomowanie tylnej osi"
Zaciskając zeby odpowiedziałem panu władzy, że owszem nivo to występuje w tych autach, ale to nie ma nic wspólnego z samopoziomowaniem ksenonów, bo czujnik są, ale z przodu :hah: Nic już nie odpowiedział, chyba za bardzo z moich oczu bił smiech w jego stronę ;)
Swoją drogą, to żenada, że kontrolują i nie wiedzą w jaki sposób prawidłowo kontrolę przeprowadzić
Locha pali:

Uprawnienia umieszczania postów