A olejus zaprzeczył ;DZamieszczone przez tuczi77
A olejus zaprzeczył ;DZamieszczone przez tuczi77
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
tuczi77, to że żarnik xenonowy włożony do reflektora w e32 nie razi (nie wiem, nie widziałem) wcale nie znaczy, że można go tam wkładać, reflektor z homologacją na xenon jest oznaczony i to zawsze będzie wyznacznikiem dla każdego kontrolującego... a tego nie przeskoczysz... takie jest prawo i każdy uprawniony do kontroli może zakwestionować xenony w zwykłych lampach...
zresztą żeby (nie wiem po co) lampy świeciły na niebiesko wystarczy włożyć niebieskie żarówki, wychodzi taniej i nikt się nie przyczepi
No to wyjaśnię inaczej...
Rzeczywiście szkło lamp do ksenonu różni się nie tylko literką ale i np. środkowym polem które w ori ksenonie jest zupełnie gładkie. Różnica w ETK wynika też z innej konstrukcji ori żarnika w tych lampach.
Jaśniej?
EDIT:
Cychol, nie sprowadzaj dyskusji do "świecenia na niebiesko". Moje HID 4300K świecą na biało. Mało tego... 2 miesiące temu byłem na stacji diagnostycznej żeby mi miły pan za 10zł wyregulował światła. Zrobił to i nawet nie zauważył, że ma do czynienia z ksenonem.
Panowie, tak jak Maciek zauważył, swoje doświadczenia w tej materii opieracie na spotkaniach z użytkownikami Golfów, Astrów i innych aut z reflektorem bez soczewki. Osobiście również zabierałbym dowody za takie oświetlenie, bo też mnie rażą.
Zaryzykuję stwierdzeniem, że właśnie chodzi o rozproszenia światła, a to znacząca różnica.Zamieszczone przez tuczi77
Poza tym tuczi czy w oryginalnych xenonach E32 jest samopoziomowanie?
Jeśli tak to po co ten system jest? :P
Właśnie dobrze zauważył EVAN , samopoziomowanie zależy od oleju w głowie kierowcy ,który czę sto myśli ,że ma to w dupie ,że innych razi ,nawet kiedys tak sam Dzuda napisał :)
Z mojej strony koniec... To nie ma sensu... :papa:
Czyli podsumowując ten mega ciekawy temat:
TAK i na tym bym zakończył temat ;)Zamieszczone przez Dzuda
a ja tylko dodam, choć temat był wałkowany, że nagonka trwa od stycznia i na przeglądzie możesz mieć problem - przerabiałem temat i to w E38 - i i i spryski zamontowałem.
Żebyś wiedział że tak,może Ty raz w miesiącu się mijasz ze znajomym ale ja to robię częściej i nie raz pytałem czy rażą moje światłaZamieszczone przez EVAN
Często masz coś do powiedzenia nie koniecznie związane z tematem...Zamieszczone przez EVAN
Niech ktoś w reszcie się wypowie kto się zna,bo widzę że mają tylko dużo do powiedzenia osoby które nie mają pojęcia o e32...
Jest samopoziomowanie w e32? ZA posty "ja myślę...." serdecznie dziękuję !!
Elvis,u mnie w e60 xonon się kończy i świeci na fioletowo,moim zdaniem bardziej to razi niż 4300hid
P.S-temat nie brzmi "co myślicie o hid-ach w e32" więc jak nie macie nic do powiedzenia to nie róbcie zamieszania w tym temacie bo robicie zwykłe OT!
Dzuda wyluzuj. Wiem że interesują cię tylko konkrety no ale każdy ma coś do powiedzenia jak zadałeś temat. Przecież nie będę kasował wszystkich postów, które odbiegają choć trochę od tematu.