Panowie, otó¿ przy okazji mo¿liwo¶ci skorzystania ze zdiagnozowania auta(M60B30) pod³±czaj±c je pod kompa pojawia sie problem.Mianowicie komp siê pluje ¿e na pin-ie nr.17 jest za niskie napiêcie.Mia³em okazjê pod³aczyæ auto do dwóch typów urzadzeñ diagnostycznych i zero komunikacji.Generalnie na pin-ie nr.17 niema napiêcia.Ca³± instalacja w aucie wyg³±da tip-top i niewidaæ sladów ¿adnych ingerencji w ni±.Z wyj±tkiem istnienia instalacji LPG.Wyj±³em dla pewno¶ci bezpiecznik od zasilania kompa LPG aby wykluczyæ ¿e co¶ z³ego to powoduje (¿e co¶ zamotali podczas monta¿u) ale nic to nie zmieni³o w temacie.Oprócz ciekawo¶ci co powie mi komp.diag. to powodem jest migaj±ca przez jaki¶ czas a po¿niej ¶wiec±ca na sta³e kontrolka Airbag.Poprzedni w³±sciciel poinformowa³ mnie ¿e pad³ w³±cznik ¶wiate³ i po wizycie u elektryka który ponoæ musia³ zdj±æ kierownicê pojawi³ sie temat z t± kontrolk±.Osobi¶cie podejrzewam ¿e palant uszkodzi³ ta¶mê ³±cz±c± czy jeszcze gorzej.Tak czy inaczej nie mogê siê po³±czyæ z kompem a nie mam technicznych warunków ani czasu do grzebania w elektryce auta niewiedz±c do czego siê dorwaæ nasamprzód.Mo¿e ktory¶ z kolegów ma do¶wiadczenia zwi±zane z takim problemem? 8/

Odpowiedz z cytatem