Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 42

Wątek: [ elektryka] podświetlenie nawiewu centralnego

Zaawansowany Użytkownik Awatar luki730i
    BMW
    e32 730ia m30 1992-05
    Cytat Zamieszczone przez KaczyDJ Zobacz posta
    nie ma dostępu od radia do tych srodkowych kratek też mam z tym problem chce to wyjąc bezboleśnie niech napisze ktos kto wyjmowal z panelem klimy sobie poradzilem nowe "zarówki" teraz juz diody są.
    Ale teraz zostaja mi srodkowe kratki
    jest dojscie tylko ramke metalowa prowadzaca radio sobie wyciagnij

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    no istotnie jest ale wyjąłem to jeszcze innym sposobem prawdę mówiąc ta kratka ma szatańskie mocowanie ale juz je rozpracowalem i z dużą łatwością moge to wyjąć potrzebne są 2 lub więcej małych płaskich śrubokrętów

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Kaczy to dawaj opisuj swoj sposob bo jak pisalem sie z tym mecze a niechce tych kratek ani tapicerki sobie spitolic.
    Bawarska fabryka samochodow w przypadku oswietlenia przyciskow i konsoli sie nie popisala, niedawno z tym tematem walczylem u brata w W124 i tam jest o niebo lepiej, wszystko ladnie wychodzi i zarowki nie sa lutowane tylko wkaldane, ale coz chce sie miec choinke w aucie to trzeba sie meczyc.
    Ostatnio edytowane przez tom_0808 ; 01-03-2011 o 22:10

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e32 m30b35
    Blog
    1
    a nie mozecie poprostu sciagnac tej kratki co jest na desce rozdzielczej od gory i tam ladnie wszystki widac

BMW
    E32 735iAL...
    bede dobry i wam dam fotke
    Od góry po zdjęciu dużej maskownicy wentylatorów widać te zaczepy i musicie mniej więcej celować w te miejsca które zaznaczyłem ale okręśliłem je w miare dokładnie od dołu po wyjęciu radia także widać te dwa zaczepy może być pomocne wyjęcie radia i wypychania od dołu można też podważać po bokach gdzie zaznaczyłem to kołem Powiem tak dla kogoś co robi to pierwszy raz jest to bardzo kłopotliwe bo wstadzone bardzo mocno i nie wiadomo jak sie za to zabrać ale jak już opisałem to będzie wiadomo :D dziś wymieniam żarówkę i się pochwale.

Dodane 16:35

Przy wsadzaniu też jest mały problem również potrzeba sobie pomóc śrubokrętem i podgiąć zatrzask:
    Jakąś godzinke temu włozyłem żarówkę i poskręcałem z takim nawiewem centralnym to teraz ze mnie półtora gościa :D

Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 02-03-2011 o 16:35

BMW
    Kaczy dzieki wielkie w piatek bede mial luzniejszy dzien to sie za to wezme. Tam sa trzy czy jedna zarowka oswietla te 3 punkty ? Jakie tam zes wsadzil pomaranczowe (jakie sa parametry tych zarowek) zebym wiedzial o co mam w elektrycznym poprosic :)
    A wyglada calkiem zacnie musze przyznac, ale mogly by byc podswietlone tez te boczne pokretla.
    Ostatnio edytowane przez tom_0808 ; 02-03-2011 o 16:42

BMW
    E32 735iAL...
    Przednia popiołka też jest podświetlana taka sama żarówka jak w nawiewie centralnym żarówka to zwykla mała na wcisk jest tam jedna podświetlająca 3 punkty trzeba zastosować białą zarówkę dioda wcale nie zadziała podobnie przednia popiołka to biała żarówka dioda również nie zadziała ( oświetlanie punktowe a nie dookoła) boczne pokrętła to tylko farbka. Zostały mi tylko tylne przełączniki szyb można zmienić ich kolor i można zastosować diodę (będzie podświetlać)
    Panel klimy środkowe pokrętło żarówka lub dioda dowolnego koloru wg. uznania (Oryginalnie środkowe pokrętło ma czerwoną, Można zastosować czerwoną lub pomarańczową) Boczne pokrętła temp. Zalecał bym żarówki dioda w ich przypadku jest mniej efektowna i diodę lub żarówkę białą inny kolor powoduje bardzo słabe podświetlenie jednocześnie nie zmieniając koloru podświetlenia.Niektóre Elementy mają konstrukcje uniemożliwiającą zmianę ich koloru podświetlania dlatego myślę że najrozsądniej pozostać przy oryginalnym kolorze bo jak tu mamy pomarańczowe tu niebieskie a tam zielone to to raczej nie będzie ładnie wyglądać.
    Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 02-03-2011 o 17:29

BMW
    Witam mam pytanie czy zarowki tylnych przelacznikow szyb i przelaczniki w tunelu srodkowym szyb po zamknieciu auta powinny swiecic bo mi swieca caly czas. Co ew. rozwiaze problem ?

Vip Vip Awatar Dzuda
    BMW
    E32 735i , G11 750i ; MB 560 SEC 88'
    Nie powinny.Po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i zamknięciu drzwi powinno to automatycznie gasnąć

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kafarek
    BMW
    E32 750i
    Blog
    2
    Powinny się świecić przez minutę, dwie Wszytko jest OK.. Dziuda, sprawdź sam :P U mnie w 3 E32, tak właśnie to działało..

-----> www.e32.750i.pl <-----

Uprawnienia umieszczania postów