Cytat Zamieszczone przez ciah
sz4lony dobrze prawisz, to co wymieniłes tyle kosztuje ale przeciez ja wyraźnie napisałem ze ta cena która podałem ~1300 dotyczy wymiany SAMYCH uszczelek + śruby, pewnie można wymienic odrazu pół silnika, ale jeżeli reszta jest w porządku to po co pakować się w dodatkowe koszty, dorzucisz do tego jeszcze "kilka" mniej obowiązkowych rzeczy i wychodzi sumka za która kupisz już prawie sprawny kompletny silnik.
To robimy to jak trzeba, czy kupujemy inny ,,motor na chodzie'' z nie wiadomo czym w środku? :hah:
Zdzira, napisz coś może o wynikach hamowania Twojego samochodu,bo nie tylko ja zapewne jestem ciekawy wyników ( filmiki z YT widziałem..).
Dla mnie temat wyczerpany.
A to już zależy jak kto woli, jeden włoży 5 tysięcy w motor , drugi troche dołoży i kupi taki sam z pewnego źródła i bedzie mial spokój - pewnie idealna m62 z dobrą kompresja itd to koszt czasem wiekszy niż nie jednej e38 przed liftem nikt nikogo tutaj nie namawia i nie wiem z czego tu sie śmiać? Takie są realia. Najważniejsze że problem autora tematu prawdopodobnie został usunięty:) I tyle w temacie.
Pozdro