Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Do¶æ du¿y problem pocz±tkuj±cego fana BMW

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2010
    BMW
    brak :((
    Sk±d
    S³upsk

Do¶æ du¿y problem pocz±tkuj±cego fana BMW

Witajcie.

Z okazji, ¿e jestem tutaj nowy chcia³bym przywitaæ wszystkich zakochanych w BMW 7.

Otó¿ za jakie¶ 3-4 miesi±ce planuje zakup siódemki e38 i mam kilka pytañ do "weteranów" :d
    tej marki.
    Na pocz±tku chcia³bym aby¶cie mi doradzili jaki silnik wybraæ, biorê pod uwagê 740 w benzynie lub dieslu(ewentualnie 750). G³ównie chodzi mi o dobre przyspieszenie samochodu a ¿e moja przygoda z samochodami tak na dobr± sprawê dopiero siê zaczyna nie wiem który z tych motorów bêdzie mia³ wiêkszego kopa :D
    Kolejna sprawa to spalanie, ci±gle wszyscy mówi±, ¿e to smok pal±cy po 20 litrów (chodzi o wersje 740) dlatego chcia³bym zasiêgn±æ opinii kogo¶ kto takowy samochód z tym silnikiem posiada. I tutaj pojawia siê kolejna kwestia bo w przypadku diesla z 2001r. jestem w stanie zamontowaæ chip i tym samym zwiêkszyæ moc o 30km i moment obrotowy o jakie¶ 15-25Nm przy tym samym zmniejszaj±c zu¿ycie paliwa o jakie¶ 2 mo¿e nawet 3litry.
    Nastêpne pytanie dotyczy blach. S³ysza³em, ¿e blachy w e38 s± podatne na rdzê jednak wole aby o tym wypowiedzia³ siê kto¶ kto ma 7.

Na razie to chyba tyle o co chcia³em zapytaæ :)
    Z góry dziêkuje wam za odpowied¼ na ka¿de pytanie.

Pozdrawiam
    Thematt

Vip Vip Awatar Marecki7er
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cze¶æ chyba na wszystkie Twoje pytania s± odpowiedzi na forum, a ten temat za³o¿ony w z³ym dziale.. pozdrawiam.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    E32 740iA
    Sk±d
    ONA --> DW
    Blog
    1
    thematt, mrekor ma racjê. Mog³e¶ czê¶æ z tych rzeczy napisaæ w dziale PRZEDSTAW SIÊ zamiast lakonicznego komunikatu. Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum tylko musisz trochê pogrzebaæ. Nie dziw siê je¶li nikt tu nie udzieli ci odpowiedzi, ale odpowiadanie na to samo pytanie raz na 2 miesi±ce zaczyna byæ mêcz±ce. Opcja SZUKAJ i do dzie³a

Pozdro

P.S. Moim zdaniem temat do zamkniêcia.

Faktycznie, s± takie tematy nawet ja sam te¿ siê kiedy¶ o to pyta³em. Temat zamykam.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •