Witajcie.

Z okazji, ¿e jestem tutaj nowy chcia³bym przywitaæ wszystkich zakochanych w BMW 7.

Otó¿ za jakie¶ 3-4 miesi±ce planuje zakup siódemki e38 i mam kilka pytañ do "weteranów" :d
tej marki.
Na pocz±tku chcia³bym aby¶cie mi doradzili jaki silnik wybraæ, biorê pod uwagê 740 w benzynie lub dieslu(ewentualnie 750). G³ównie chodzi mi o dobre przyspieszenie samochodu a ¿e moja przygoda z samochodami tak na dobr± sprawê dopiero siê zaczyna nie wiem który z tych motorów bêdzie mia³ wiêkszego kopa :D
Kolejna sprawa to spalanie, ci±gle wszyscy mówi±, ¿e to smok pal±cy po 20 litrów (chodzi o wersje 740) dlatego chcia³bym zasiêgn±æ opinii kogo¶ kto takowy samochód z tym silnikiem posiada. I tutaj pojawia siê kolejna kwestia bo w przypadku diesla z 2001r. jestem w stanie zamontowaæ chip i tym samym zwiêkszyæ moc o 30km i moment obrotowy o jakie¶ 15-25Nm przy tym samym zmniejszaj±c zu¿ycie paliwa o jakie¶ 2 mo¿e nawet 3litry.
Nastêpne pytanie dotyczy blach. S³ysza³em, ¿e blachy w e38 s± podatne na rdzê jednak wole aby o tym wypowiedzia³ siê kto¶ kto ma 7.

Na razie to chyba tyle o co chcia³em zapytaæ :)
Z góry dziêkuje wam za odpowied¼ na ka¿de pytanie.

Pozdrawiam
Thematt