-
Początkujący Użytkownik
Dość duży problem początkującego fana BMW
Witajcie.
Z okazji, że jestem tutaj nowy chciałbym przywitać wszystkich zakochanych w BMW 7.
Otóż za jakieś 3-4 miesiące planuje zakup siódemki e38 i mam kilka pytań do "weteranów" :d
tej marki.
Na początku chciałbym abyście mi doradzili jaki silnik wybrać, biorę pod uwagę 740 w benzynie lub dieslu(ewentualnie 750). Głównie chodzi mi o dobre przyspieszenie samochodu a że moja przygoda z samochodami tak na dobrą sprawę dopiero się zaczyna nie wiem który z tych motorów będzie miał większego kopa :D
Kolejna sprawa to spalanie, ciągle wszyscy mówią, że to smok palący po 20 litrów (chodzi o wersje 740) dlatego chciałbym zasięgnąć opinii kogoś kto takowy samochód z tym silnikiem posiada. I tutaj pojawia się kolejna kwestia bo w przypadku diesla z 2001r. jestem w stanie zamontować chip i tym samym zwiększyć moc o 30km i moment obrotowy o jakieś 15-25Nm przy tym samym zmniejszając zużycie paliwa o jakieś 2 może nawet 3litry.
Następne pytanie dotyczy blach. Słyszałem, że blachy w e38 są podatne na rdzę jednak wole aby o tym wypowiedział się ktoś kto ma 7.
Na razie to chyba tyle o co chciałem zapytać :)
Z góry dziękuje wam za odpowiedź na każde pytanie.
Pozdrawiam
Thematt
Uprawnienia umieszczania postów