witam czy ktos wie z jaka sila dokreca sie glowice w silniczku R6 728i i jaka kolejnosc dokrecania srub.
witam czy ktos wie z jaka sila dokreca sie glowice w silniczku R6 728i i jaka kolejnosc dokrecania srub.
tomala
M52 czy M52TU?
Najlepiej podaj 7 ostatnich znaków z VIN
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
M52
tomala
Dokręca się na krzyż, choc jesli dokręcisz "na slimaka" tez nie bedzie błędu. Oczywiscie od srodka na zewnątrz!
Dokręca się nowe śruby oczyszczone z wody i oleju z momentem: 30Nm + 90stopni + 90 stopni
Nie zapomnij o wydmuchaniu płynów z gwintów w bloku ;)
ok Sylwek dzieki a teraz jest taki problem jestem na bezludnej wyspie i nie mam nowych srub czy jesli wykorzystam stare to bedzie duzy problem
tomala
Ryzyko zawsze jest, choc wiem że niejednokrotnie zakłada się stare. Ja załozyłbym nowe, ale różnie czasem jest.Zamieszczone przez tomalkowal
Twój wybór
ok dzieki skoro juz jestesmy przy temacie glowicy.wymieniam wszystkie uszczlniacze zaworow i mam pytanie odnosnie docierania gniazd i zaworow.kontaktowalem sie juz z kilkoma osobami i jedni mowia ze docierac sama pasta drudzy zeby tego nie ruszac bez odpowiednich przyrzadow.
tomala
Ja oddaję do jednego zakładu od lat i oni robia co trzeba w zależnosci co klient sobie zyczy. Samemu się za to nie biorę - bo i po co?
ok dzieki czy zdarzylo sie tobie miec peknieta glowice w E32 lub E38.problem u mnie pojawil sie z pojawieniem maselka pod korkiem wlewu oleju i wezyku prowadzacym do separatora kilka dni pozniej nalot pojawil sie na bagnecie oleju.po zdemontowaniu glowicy okazuje sie ze uszczelka jest ok no moze jedno miejsce niepewne.
tomala
oddaj do sprawdzenia koszta niewielkie . profesjonalny zakład zrobi to dobrze a ty mozesz spaprac robote. zasada brzmi tak. jak glowice masz w rece oddaj do sprawdzenia; planowania . sprawa prosta
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P