-
Początkujący Użytkownik
Dość duży problem początkującego fana BMW
Witajcie.
Z okazji, że jestem tutaj nowy chciałbym przywitać wszystkich zakochanych w BMW 7.
Otóż za jakieś 3-4 miesiące planuje zakup siódemki e38 i mam kilka pytań do "weteranów" :d
tej marki.
Na początku chciałbym abyście mi doradzili jaki silnik wybrać, biorę pod uwagę 740 w benzynie lub dieslu(ewentualnie 750). Głównie chodzi mi o dobre przyspieszenie samochodu a że moja przygoda z samochodami tak na dobrą sprawę dopiero się zaczyna nie wiem który z tych motorów będzie miał większego kopa :D
Kolejna sprawa to spalanie, ciągle wszyscy mówią, że to smok palący po 20 litrów (chodzi o wersje 740) dlatego chciałbym zasięgnąć opinii kogoś kto takowy samochód z tym silnikiem posiada. I tutaj pojawia się kolejna kwestia bo w przypadku diesla z 2001r. jestem w stanie zamontować chip i tym samym zwiększyć moc o 30km i moment obrotowy o jakieś 15-25Nm przy tym samym zmniejszając zużycie paliwa o jakieś 2 może nawet 3litry.
Następne pytanie dotyczy blach. Słyszałem, że blachy w e38 są podatne na rdzę jednak wole aby o tym wypowiedział się ktoś kto ma 7.
Na razie to chyba tyle o co chciałem zapytać :)
Z góry dziękuje wam za odpowiedź na każde pytanie.
Pozdrawiam
Thematt
-
Vip
Vip
Cześć chyba na wszystkie Twoje pytania są odpowiedzi na forum, a ten temat założony w złym dziale.. pozdrawiam.
-
Smerf Czepialski
thematt, mrekor ma rację. Mogłeś część z tych rzeczy napisać w dziale PRZEDSTAW SIĘ zamiast lakonicznego komunikatu. Wszystkie odpowiedzi znajdziesz na forum tylko musisz trochę pogrzebać. Nie dziw się jeśli nikt tu nie udzieli ci odpowiedzi, ale odpowiadanie na to samo pytanie raz na 2 miesiące zaczyna być męczące. Opcja SZUKAJ i do dzieła
Pozdro
P.S. Moim zdaniem temat do zamknięcia.
-
Konto usunięte
Faktycznie, są takie tematy nawet ja sam też się kiedyś o to pytałem. Temat zamykam.
Uprawnienia umieszczania postów