Cytat Zamieszczone przez bialydaro Zobacz posta
Spróbuj, spróbuj.. podepnij sam tuner TV, bezpośrednio do radia, omijając czytnik navi, może na navi pobiera?
to takie wróżenie, musisz pokąbinować sam, niestety nie jestem w stanie Ci pomoc, na odległość.. Powodzenia
Witam,
wracam do tematu, dziś udało mi się rozwiązać moją zagadkę nie usypiania się auta. Winowajcą był jak napisał bialydaro czytnik NAVI , lecz jak wcześniej pisałem samo wyjęcie kostek z czytnika Navi nie rozwiązywało sprawy ponieważ, owszem auto usypiało się po 16-17 minutach lecz nie działał mi wyświetlacz TV,RADIO,TEL,BC więc próbując ogarnąć temat według dalszych wskazówek białydaro wpięcia kostek z Navi i wpięcia ich do tunera Tv (właściwie to tylko niebieskiej wtyczki) też nie dało efektu żeby zadziałał wyświetlacz :(
Zrezygnowany więc wypiąłem ponownie niebieską wtyczkę od Navi z Tunera Tv (na włączonym zapłonie bo zapomniałem wyłączyć jak sprawdzałem czy wcześniejsza metoda zadziałała) wpiąłem tą samą wtyczkę niebieską od tunera Tv z powrotem w swoje miejsce i ku mojemu zaskoczeniu wyświetlacz sam się załączył w "pozycje" ustawień.
Ustawiłem datę,godzinę i inne patametry, wróciłem do okna głównego MENU i ku mojemu zdziwieniu wszystko działa jak należy NIE MA TYLKO W "MENU" NAVI czyli o to mi chodziło :) MOJE STARANIA ZOSTAŁY WYNAGRODZONE.
Dziękuję za wszystkie wypowiedzi i sugestie. Muszę się teraz zająć tematem czytnika Navi dlaczego cały czas tykało coś w środku jak by czytał płytę,ale to inny temat :)

PS. Autko usypia się dokładnie po 16 minutach ( już nie muszę wyjmować i wkładać nieszczęsnego bezpiecznika) huraaaaa..... jak niewiele potrzeba do radości i cieszenia się z posiadania 7 er :): :): :):
Pozdrawiam całe Forum