teraz mam pompkę z 740 i coś około 3.5 bara ... ( kosztowała mnie 250 zł )
teraz mam pompkę z 740 i coś około 3.5 bara ... ( kosztowała mnie 250 zł )
nie masz jakiegos dodatkowego odciecia zaplonu ? ja takie mam w firmowce tylko po 15 sek a nie 15 min. moze to byc tez przypchany filtr ale objawy by byly chyba inne tzn szarpanie slabniecie dziury w gazie itd chyba ze ma jakis czujnik cisnienia w pompie ze jak za duze na wyjsciu lub za male to odlacza odrazu silnik, a to calkiem mozliwe ze ma taki czujnik wzgl bezpieczenstwa itd.
WITAM KOLEGÓW , CO DO POMPY TO RACZEJ NIE ALE ? ( PASUJE Z 2 LITÓWKI ) JEŚLI GAŚNIE CO 15 MIN Z ZEGARKIEM NA RĘKU TO STAWIAM NA ALARM LUB IMMOBILAJZER
cobra
ja tez obstawiam cos takiego, jak pompa to i tak po zgasneciu auto by krecilo rozrusznikiem, tak jak gdyby to mial byc czujnik walka
Żadnego odcięcia zapłonu raczej nie mam, bo bmke mam już z pare miesięcy i ciągle jeździłem i nic takiego się nie działo. Dokładnie co 15 minut nie gaśnie, tak mniejwięcej, po 15 minutach gaśnie. A ten czujnik wałka to całkiem możliwe. Tylko czy komp mi to wykaże???
Piasku
Musisz podpiąć do kompa żeby sczytać błędy....
Dreams from Dreams - 7er...
Byłem na kompie, błędy to tylko przepływomierz powietrza i czujnik temperatury, po skasowaniu już żaden się nie zrobił, zostawiłem auto na 30 min włączone i nie zgasło, błędów brak, po wyjechaniu, zrobiłem pare kick dawnów. I przy ostatniej próbie kick downa, zacioł się jakby nie dostawał paliwa, popuściłem gaz, i akurat zaczełem wjezdzać pod górę, przyciśnełem gaz i zaczeło szarpać, zapaliła się kontrolka ASC i zgasł mi na drodze. Znowu nie mogłem zapalić, po odczekaniu 10 minut zapalił normalnie. Czyli chyba jednak pompa. Co sądzicie?
Piasku
Raczej na 100% nie pompa paliwa. bo co ona ma do tego że auto gaśnie po 15 min... jeździ normalnie a potem klops... Czujnik temperatury.. ja bym raczej w tą stronę poszedł.. przepływki też raczej nie bo auto od początku by kulało...
A byłeś znowu po zgaśnięciu na kompie?? to bardzo ważne bo wtedy raczej powinien pokazać świeży błąd.. Ja obstawiam temperaturę jak się zagrzeje to coś automatycznie wyłącza..
Dzisiaj zamontowałem nową pompe, ale nic to nie dało, może to faktycznie czujnik temperatury, tylko czego i gdzie on jest i czy może coś takiego powodować??? Pomóżcie
Z tego co pamiętam to na komputerze był błąd czujnik temperatury silnika??? Ale gdzie on się znajduje, możecie dać jakieś foto??
Piasku
Pozatym czy czujnik temperatury silnika który znajduje się koło termostatu może powodować nagłe wygaszanie auta???
Piasku