Witam,

wiec jak ja sie tez nie myle to glosniki sa 13"....i tu sie maly problem zaczyna, poniewaz:

1. Przod i tyl - trzeba uwazac na glebokosc glosnikow, poniewaz moga sie nie zmiescic do tych pudelek jak na video w dziale wyzej...ja jak wsadzalem na tyl magnaty wycialem tyl pudelka, tak by magnes se wylazl i uszczelnilem szparke.

2. Wysokotonowy mozna wymienic lub wstawic jezeli takiego nie ma (jak u mnie bylo)

3. Jezeli jest Navi to i radiomodul z tylu w bagazniku jest, wiec potrzebne sa 2 HI-Low Konvertery ( http://cgi.ebay.de/High-Low-Level-Ad...QQcmdZViewItem ) i nalety przod do jednego i tyl do grugiego podlaczyc, wiec z radia do konvertera z konvertera do wzmacniacza i ze wzmacniacza na kabelki do glosnikow (jezeli ktos chce plan Kabelkow, PW). Hi-Low jest potrzebny, poniewaz sygnal z radia jest za silny i trzeba go do wzmacniacza oslabic.

4. Jezeli jest telefon, to mozna sobie wmontowac w niewidzialnym miejscu glosniczek ( ze CB lub zestawu glosnomowiacego) i podlaczyc kabelki ze drzwi przednich. Ja zostawilem oryginal.

5. Subwoofer mam w dziurze na narty, poniewaz skrzynia mnie wkurzala i zabierala mi za duzo miejsc a bylem za leniwy by wyciagac, mam scianke ze sklejki. Wzmacniacz mozna wziasc np. przod 2 kanaly a tyl 3 kanaly (bo jest basowy).

5. Kabli mi sie nie chcialo ciagnac i wystarczy mi seria.

Panowie Fachowcy sluchali mojego padziejstwa i mnie nie wysmiali, wiec da sie sluchac. A koszty sa w granicach do 200 €.

Pozdr.