Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Wątek: E38 750iL 1999 Co robić!

Cytat Zamieszczone przez ronin31
    a tak to może wydać 25 tyś na bunie...a za tydzień następne 10-15 bo jak to zwykle bywa wiele tematów wychodzi dopiero po kupnie i pośmiganiu troszke samemu i wsłuchaniu się w swoją maszyne
    Masz rację kolego ale za tę cenę naprawy to pewniak. Jak kolega chce się przejechać na własną rękę to jego sprawa. Ci co jeżdżą i serwisują te samochody wiedzą co i jak i cena 15k nie zostawia im wątpliwości.
    Inaczej zapytam, znajdziesz tu na forum kogoś kto ma e38 w dobrym (bez przesady) stanie i sprzeda ci je za 15k? Spróbuj ;D.
    To co napisał monster, że 5k na starcie, myślę że to całkiem prawdopodobne biorąc pod uwagę takie rzeczy jak tarcze, klocki itp. Ja na starcie dałem 3k. Także o czym ta rozmowa ;).

Banned
    BMW
    E38 4.4 97' i E38 750iL 98' INDIVIDUAL
    Cytat Zamieszczone przez ronin31
    A ja się z wami nie zgodze
    a ja się z Tobą nie zgodzę. Najlepiej kupić taką sztukę która ma papiery z napraw. Czasem stoją też przy salonach używane E38 z gwarancją jakości. Tak kupiłem swoją i nadal prowadzę historię napraw. Trzymam fakturę z każdej nawet najgłupszej wymiany oleju. Uwierz mi że może zapłaciłem dużo (według niektórych "zadowolonych" posiadaczy E38 za 15tyś, ale przez przeszło pół roku, nie wsadziłem w auto złotówki.

Niestety ale nie radzę patrzeć Ci na E38 w takiej cenie. Za te pieniądze można rozglądać się jedynie za pierwszymi modelami i to bez wypasu. Czy to będzie 97, czy 98 rocznik, nie robi większej różnicy patrząc pod względem ceny, identycznie z cenami części, to jest to samo auto, tylko troszkę odświeżone i dowalili jeszcze więcej elektroniki. Poza tym jedyną zaletą 750 jest tutaj niższa cena w stosunku do 740d, czy 740i, dlatego nie upierał bym się akurat na ten silnik. Raczej trafi się to dobrze, nie to trudno, byle zdrowa!

Sam też na początku rozglądałem się wyłącznie za V12, ale obejrzałem ich naprawdę wiele i nie znalazłem żadnej która była by choć w przyzwoitym stanie. Niestety ale zaniedbanie 5.4 odbija się na jej trwałości, a ceny ewentualnych napraw, wbrew pozorom dużo wyższe nić V8.

Poza tym nie kupuj żadnej E38 "na oko", stacje kontroli pojazdów też odradzam, chyba że masz taką która naprawdę zna się na rzeczy, dysponuje odpowiednim sprzętem (chociażby komputer z oprogramowaniem) i poświęci Ci dłuższą chwilę. Lepiej od razu udać się do ASO i odżałować te 2 stówki na przegląd, bo późniejsze naprawy będę wielokrotnie droższe.

Niestety ale zaniedbana E38 to skarbonka bez dna, a 10tyś to jedynie pakiet startowy. Policz ile kosztuje zrobienie samego kompletnego zawieszenia.

Osobiście ta 750 nie wzbudza we mnie żadnych emocji i szczerze radzę omijać ją z daleka.

Zaawansowany Użytkownik Awatar robert1903
    BMW
    e38 740iA Alpina
    A ja troche myślę jak Ronin31, skąd mam wiedzieć czy za wyższą cenę nie kupie podobnego padła czy nawet gorszego. O to głównie chodzi. Wiem że e38 jest drogie w ekploatacji... Ale gdzie ja znajdę zaufaną e38 w dobrej kasie... Wiktora jest w miare fajna i w dobrej cenie, o niej też powiecie podobnie ? A ile wy zapłaciliście swoje bunie w stosunku ile stały i co się z nimi działo przez te X miesiecy użytkowania ?
    Pozdrawiam

No to pozostaje ci tylko wjechać nią na kontrole do serwisu. Jak oni ci tego z głowy nie wybiją to my tym bardziej.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    bylo e38 735i
    Jak ja bym kupowal jeszcze raz 7 to jak najmniej zmeczona, i to jest podstawa!
    kup sobie v8 z matowymi ladnymi skorkami w takim kolorze jak chcesz, ladna kierownica klimatronikiem, telewizja a reszte przeciez mozesz sobie dolozyc.

Jak juz sie zdecydujesz tam pojechac, to zrob to z miernikiem, i nie wazne ze sie znasz, ja tez sie znam a jak cos jest dobrze zrobione to g***o zobaczysz. Mozesz skupic sie na tym podejzanym boku a ominac wstawiona cwiartke z drugiej strony.
    Ostanio takie miejsce mialo u znajomego znajomego ktory wydal 50 tys na e46 i zonk sie pokazal przy zakladaniu audio

Serwis v8 ciebie nie zje, roznic wielu niema miedzy jednym i drugim (nie obrazajac nikogo)

Widze ze jestes bardzo za kupnem, ale jak koledzy wyzej napisali Ci ze nie warto, to chyba nie warto.
    Zreszta patrzac na to cale zdarzenie optymistycznie, przyjmujac ze auto jest ok i mialo dzwonka w prog i drzwi dach podloga jest ok i ogolnie stan jest warty wziecia.

To dlaczego kosztuje 15tys? :shock:

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 750IAL
    oczywiście żeby nie było nieporozumień...ja nie powiedziałem że ta sztuka jest warta kupna..dopóki sie nie zobaczy to nie jest się w stanie wypowiedzieć...ale..

Ja też niedawno kupiłem 750IaL z 98r.....i zapłaciłem za nią 13.500zł.....ale..

Oczywiście zdawałem sobie sprawe że są tematy do poprawy i naprawy i tu pojawia się pytanie, czy ktos chce podłubać sam przy samochodzie , czy tylko serwis.

Ja już naprawiłem 2 bolączki buni.

-ABS/DSC..sewisy doraczały wymiane pompy.....a faktycznie wymieniłem przekaźnik za 8 zł i już działa
    -brak ogrzewania...........okazało sie że urwał się kabel....koszt cyny

Oczywiście za niektóre rzeczy trzeba zapłacić sporo..a niektórych poprostu sami nie zrobimy nie mając odpowiednich umiejętności

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    wydaję mi się bez zbędnych gdybań -''co by było gdyby'' podjechać , zobaczyć, brać ja na stację i tyle. Ciekawe jak w ogłoszeniu było by 22 tys. zł - pewnie połowa textu na ten temat mniej i wyszło by że niezła sztuka ;)

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Dokładnie 3xCCC Cena ,Czyni , Cuda ;D

Cytat Zamieszczone przez Jakub
    wydaję mi się bez zbędnych gdybań -''co by było gdyby'' podjechać , zobaczyć, brać ja na stację i tyle. Ciekawe jak w ogłoszeniu było by 22 tys. zł - pewnie połowa textu na ten temat mniej i wyszło by że niezła sztuka ;)
    Myślę że gdybania i odradzania było by trochę mniej ale konkluzja końcowa była by taka sama - sprawdzić auto na stacji.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Panowie - nie krzyżujemy tego auta na podstawie zdjęć tylko na podstawie tego co napisał phmb i sam zainteresowany. "Nieudolna wymiana silnika" i "bezwypadkowość" z ogłoszenia wykluczają ten komis z kręgu wiarygodnych sprzedawców i ja osobiście nawet bym się tam nie fatygował. Skoro ukrywają takie kwiatki to czym jeszcze może zaskoczyć to auto po kupnie??? 8/

Uprawnienia umieszczania postów