Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Poka¿ wyniki od 21 do 26 z 26

W±tek: problem z prêdko¶ci± w e38 - pomó¿cie

Vip Vip Awatar coboss
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    E38 730d
    Sk±d
    Szlachta Rydzyñska ko³o wsi Leszno
    Cytat Zamieszczone przez michal-bmw
    witam.moze ktos powie jaka jest przyczyna mojej usterki.do tej pory jezdzilem na ko³ach 255/45/17 i potrafilem zamkn±c licznik mojego bmw 740.teraz za³ozylem ko³a 235/35/20 przód i 275/40/20 tyl i max predkosc mojego auta to 160-170km/h
    Bo¿e widzisz i nie grzmisz od czego Ty zak³adasz felgi od golfa, ¿e takie ogumienie dobierasz??

Za³ó¿ odpowiednie ogumienie, dobierz odpowiednie ci¶nienia i powinno siê je¼dziæ dobrze to chyba, ¿e przy okazji masz obni¿one na maksa zawieszenie to komfortu raczej nie bêdziesz mia³ nigdy.
    ---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
    W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!

problemu juz sie pozbylem.sprzedalem dzis te felgi i zamowilem juz nowe 18 cali z oponami 235/50/18 .myslicie ze ten rozmiar jest ok???

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    Cytat Zamieszczone przez michal-bmw
    ok panowie wszystko juz jest ok.dzieki za pomoc

jeszcze jedno pytanie do was panowie.przy predkosci ok 80 km/h trzesie mi strasznie cala kierownica i czuc na podlodze auta ze cos nim trzesie.na tych 20 calach to bylo bardzo czuc ale jak teraz zalozylem te 17 cali dalej jest to czuc tylko s³abiej.mam tydzien temu zalozone nowe amory kyb przód i wahacze wiec to chyba nie zawieszenie..co moze byc przyczyn±??
    kurde juz kombinuje jak sie da zeby jezdzic na tych 20calach ale boje sie ze to auto mi sie rozpadnie..inni maja 20 i jakos jezdza a u mnie sie nie da

wywa¿ ko³a + sprawd¼ ci¶nienie w oponach

pewnie ju¿ to zrobi³e¶ ale warte przypomnienia :)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2009
    BMW
    M62B35 iA.
    Sk±d
    Podkarpacie.
    Panowie a co na to ABS przy ró¿nych ¶rednicach kó³,pewnie te¿ b³±dzi...

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Sk±d
    Jastrzêbie Zdrój
    kiedy¶ z³apa³em gume, mia³em 225/55/16 pozyczy³em od znajomego ko³o na dojazd te¿ 16'' z 7er ale mia³ 235/55/16 gdy za³o¿y³em, nie dzia³a³ ABS i ASC, skrzynia weszta w tryb awaryjny, ASC przezuca³ biegi tylko do 3.. tak¿e rozmiar ma wielkie znaczenie
    Bia³y

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar royal
    Do³±czy³
    Aug 2010
    BMW
    BYLO e39 540i E38 740i E46 330Ci JEST E65 745i
    Sk±d
    Skoc¿ów
    235/50r18 to ori rozmiar 255/45r18 tez.....ja kupilem auto na 235/40r18 przod a 255/45r18 z tylu i odpukac nie ma bledow ale wieeem, wieem musze to zmienic ale to dopiero na lato bo terz juz zimowki:)
    ...Pe³ny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •