Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 11 do 20 z 26

W±tek: problem z prêdko¶ci± w e38 - pomó¿cie

powiem szczerze ze zbytnio mi nie pomogliscie..jutro sprobuje wlozyc 17 cali i zobacze jak bedzie.a moze ktos chce kupic felgi 20 cali do bmw bo jak dla mnie to chyba zbyt hardcore.....jak ktos chetny to 4 fele + 6 opon w super stanie oddam za dobra cene

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2010
    w sumie to jest dziwne bo im wiêksze ko³o to teoretycznie auto powinno mieæ wiêkszy v-max
    i raczej nieprawdopodobne by by³o ¿eby silnik nie da³ rady uci±gn±æ tych kó³

mo¿e kontrola trakcji hamuje ??

tez mi sie tak wydaje ze to kontrola trakcji.jutro sie przekonam ja zaloze 17 cali

I sprawd¼ przy okazji stan klocków z ty³u czy przypadkiem ich konkretnie nie ¶ciê³o.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E32 730i m30, E38 740i m62tu
    Sk±d
    Ostro³êka
    ¦rednica kó³ ma du¿e znaczenie dla pracy skrzyni biegów. Ile obrotów ma silnik przy 170? Kiedy¶ znajomy spec od skrzyñ powiedzia³ mi ¿e usterki ASB maj± wp³yw na prêdko¶æ maksymaln±.

Vip Vip Awatar artas270
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    Bmw 740i 4.4l
    Sk±d
    Gdañsk
    Ja w zime jezdze na 16 calowych a w lato na 20 calowych i w jednym i drugim przypadku leci do koñca.My¶le ¿e zmieñ opony bo tu jest powód gdzie¶ na forum by³a tabela przeliczaj±ca musisz poszukaæ. ps rozmiar opon umnie 235/60/16 zima, lato przód 245/40/20 ty³ 275/35/20 troszke komfortu jeszcze pozostaje ;)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    Za³ó¿ opony takie jak powinny byæ i problem zniknie. Zak³adasz opony o profilach dobranych nie wiadomo sk±d i szukasz problemów. Nie do¶æ ¿e zapewne wygl±da to jak id¼ st±d i nie wracaj, to jeszcze nie spe³nia swojej funkcji.
    Tu masz tabele i zastosuj sie do niej:
    http://forum.7er.pl/opony-dopuszczal...e38-vt1389.htm
    I pamiêtaj ¿e rozmiar (wysoko¶æ) przednich i tylnych kó³ (felga+ opona), powinien byæ identyczny ewentualnie ró¿niæ siê jak najmniejszym %.

zalozylem 17 cali i wszystko jest ok.komp juz nie wariuje ipredkosc max znow jest aka jak wczesniej

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    e38
    Sk±d
    wawa
    no widzisz. ludzie ci pisza a ty ze niewiele pomogli.

ok panowie wszystko juz jest ok.dzieki za pomoc

jeszcze jedno pytanie do was panowie.przy predkosci ok 80 km/h trzesie mi strasznie cala kierownica i czuc na podlodze auta ze cos nim trzesie.na tych 20 calach to bylo bardzo czuc ale jak teraz zalozylem te 17 cali dalej jest to czuc tylko s³abiej.mam tydzien temu zalozone nowe amory kyb przód i wahacze wiec to chyba nie zawieszenie..co moze byc przyczyn±??
    kurde juz kombinuje jak sie da zeby jezdzic na tych 20calach ale boje sie ze to auto mi sie rozpadnie..inni maja 20 i jakos jezdza a u mnie sie nie da

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •