Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: 730d/2004r - Czy na pewno padło turbo?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik Awatar WojtekGDA
    BMW
    brak

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 - 730d
    Witam ponownie. Wymieniłem odmę i wszystko cacy. Nawet dymka nie puszcza. W efekcie z dużej chmury mały deszcz. :) szczęśliwie. Dziękuje wszystkim za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam
    rafalski

Początkujący Użytkownik
    BMW
    F01 730D 2009r
    Dobrze, że odbyło się bez zbędnych kosztów :) Pamiętaj co trzecia wymiana oleju, odma do wymiany.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e65 - 730d
    Cytat Zamieszczone przez KrzysiekR
    Dobrze, że odbyło się bez zbędnych kosztów :) Pamiętaj co trzecia wymiana oleju, odma do wymiany.
    Krzychu miałeś rację, trafiłeś w dyszkę :) dzięki jeszcze raz
    rafalski

O odmie wspominałem wcześniej ;)

To wazna sprawa - cieszę się ze jest OK
    Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez rafalski
    Witam ponownie. Wymieniłem odmę i wszystko cacy. Nawet dymka nie puszcza. W efekcie z dużej chmury mały deszcz. :) szczęśliwie. Dziękuje wszystkim za pomoc i wskazówki. Pozdrawiam
    A podobno ostatni wlasciciel bardzo dbal o auto...
    niestety ale taka "dbalosc" poważnie skraca życie spreżarki, takze zwracaj teraz baczna uwage na turbine

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar max
    BMW
    E38 730D
    Przy okazji , że by nowego tematu nie zakładać.
    Ja się przymierzam do regeneracji turbo.
    Nie bierze oleju ! nie traci na mocy ale wyje dziwnie ! Słyszałem , że jak ją szlak trafi to wyssie cały olej i może tym samym zatrzeć silnik, do tego nie da się wył silnika jak tekie coś się dzieje i dostaje mega mocy !
    Więc czy te moje wycie uuuuuuuuu falowane czasami to turbina pada czy może jakiś pierdoł , a może odma ? ale wycie świadczy raczej o turbo więc ROBIĆ ?!
    No i z tego co mówicie odmę i tak powinienem wymienić tak ?
    Pytam bo niby turbina była robiona już kiedyś ok 65 tyś temu :) ale chyba słabo...
    skrzynia też niby była robiona a g...o prawda ! Teraz jest zrobiona bo zrobiłem :)

Turbo podobno pod Poznaniem robią dobrze i nie ma reklamacji. Ktoś wie więcej na ten temat ?

Zaawansowany Użytkownik Awatar xaser
    BMW
    E65 730d
    Cytat Zamieszczone przez max Zobacz posta
    Przy okazji , że by nowego tematu nie zakładać.
    Ja się przymierzam do regeneracji turbo.
    Nie bierze oleju ! nie traci na mocy ale wyje dziwnie ! Słyszałem , że jak ją szlak trafi to wyssie cały olej i może tym samym zatrzeć silnik, do tego nie da się wył silnika jak tekie coś się dzieje i dostaje mega mocy !
    Więc czy te moje wycie uuuuuuuuu falowane czasami to turbina pada czy może jakiś pierdoł , a może odma ? ale wycie świadczy raczej o turbo więc ROBIĆ ?!
    No i z tego co mówicie odmę i tak powinienem wymienić tak ?
    Pytam bo niby turbina była robiona już kiedyś ok 65 tyś temu :) ale chyba słabo...
    skrzynia też niby była robiona a g...o prawda ! Teraz jest zrobiona bo zrobiłem :)

Turbo podobno pod Poznaniem robią dobrze i nie ma reklamacji. Ktoś wie więcej na ten temat ?

U mnie w E65 730d jest tak samo turbina gwiżdże no i będę regenerować za tydzień bo też mi mechanik powiedział że może wyssać cały olej i zatrzeć silnik lub może dojść do samo zapłonu i nie bedzie sie dało wyłączyć silnika i skończy swój żywot.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E32 750iL High Line
    Blog
    8
    Taka dobra rada od Wujka Perkoza >> przy regeneracji turbiny dokładnie oczyśćcie cały dolot łącznie z intercoolerem, jeśli nie da się go oczyścić należy wymienić. Pytanie pewnie dlaczego? Dlatego, że przy dużym luzie na wirniku może dojść do skrawania obudowy czyli opiłki metalu idą w obieg całego dolotu, założysz zregenerowane turbo i te same opiłki mogą bardzo szybko załatwić zregenerowaną turbinę i narobić o wiele większych szkód w silniku, o zwaleniu miski, czyszczeniu i wymianie oleju już nie wspomnę. Jeśli nawet nie stwierdzicie w obiegu opiłków i tak trzeba cały dolot wyczyścić z tego względu, że zazwyczaj zostaje w nim sporo oleju, który dostaje się do komory spalania a co za tym idzie i tak będzie auto dymiło o innych złych skutkach nie wspomnę. Myślę, że trochę naświetliłem sprawę z turbiną ;) Pozdroooo

Zaawansowany Użytkownik Awatar xaser
    BMW
    E65 730d
    Wiem wiem o tym przerabiałem już taki temat w Audi z turbiną, myślę że osoba która będzie to robić ma o tym pojęcie :):):):) i dobrze wyczyści cały układ i auto będzie hulać :D

Uprawnienia umieszczania postów