http://forum.e46fanatics.com/attachm...id=25481&stc=1
Szukam odcienu tej foli bo teraz mam złotą ale jako , że wybili mi szybę i kolor foli mnie już znudził to szukam właśnie tego odcienia , czy ktoś może zna ?
http://forum.e46fanatics.com/attachm...id=25481&stc=1
Szukam odcienu tej foli bo teraz mam złotą ale jako , że wybili mi szybę i kolor foli mnie już znudził to szukam właśnie tego odcienia , czy ktoś może zna ?
Pić trzeba ! Jeść można !
o ile widzę dobrze to są szyby przyciemnione piecowo...
Też stawiam na piecówke. Koszt całego auta to jakieś 1200pln
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
to ja sie podlacze do tematu z pytaniem jak to jest z policja i przyciemnionymi szybami ??chodzi o to ze nie mozna miec czy mozna jak mozna ta jak ciemne czy o co w tym wogole chodzi bo wiem ze jak folie sie ma i sie nie spodoba to mozna zerwac spoko a co z piecowymi atest jest i spoko?? :?:
atest to sobie można mieć.. nie uprawnia to do jazdy po ulicach.. nikt o tym nie wie ale najważniejsza jest homologacja.. rozmawiałem kiedyś z gościem od takiego piecowego przyciemniania i powiedział że niestety na przednie szyby nawet piecówki nie mają homologacji..
Przepis mówi jasno.. przednie boczne szyby muszą mieć conajmniej 70% widoczności czy przenikalności... nie pamiętam dokładnie. Moja szyba w buni ma 68% wiec żadne przyciemnianie w myśl przepisów nie wchodzi w grę..
Jeżeli policja ma na "pokładzie" sprzęt do mierzenia tej przenikalności (u nas ma to wiele patroli) to od strzału tracisz dowód i na przegląd z nowymi szybami... Z folią jest o tyle łatwiej że można ją zerwać a z piecówkami..... kaplica.
Zresztą ja się nie wstydzę że jeżdżę siudemką wiec nie przyciemniam :mrgreen: :mrgreen:
Ja tez mam atest na szyby
A nie wiem czy widziales zdjecia z moimi szybami sa tragicznie czarne nie widac nic .
Ogolnie przednich nie wolno przyciemniac prawie wogole ... Tylnie mozesz natomiast sobie nawet deskami zabic :mrgreen:
A piecowki okazuje sie ze tez dupa
czyli by wychodzili ze mozna na 30% przednie nie wiecej no tylna i boczne tylne to wiem
Przednie boczne mają mieć 70% przepuszczalności.. Standartowa ledwo się mieści ale jednak..
to lipa z tym :cry:
Ja po wroclawiu sie nei boje o szyby do niemiec tez z nimi jechalem ...
Jednak zlotu na slasku sie obawiam :mrgreen: