Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Wątek: [ zawieszenie] OSTRZEZENIE!!!! WAHACZE Z ALLEGRO!!!!!!

Doświadczony Użytkownik Awatar xsilver
    BMW
    m60
    Cytat Zamieszczone przez Endriu
    Nie sztuką jest posiadać taki samochód, sztuką jest go utrzymać.
    Dlatego w naturze naprawdę dobrze utrzymane e38 prawie nie występują - "kilka" sztuk oglądałem i wszystkie były w pełni doinwestowane - chińszczyzną i najtańszymi zamiennikami.

Zaawansowany Użytkownik
    NA LEMFORDERZE ze swoim stylem jazdy zrobilem w e39 50 tys, a na chinskich maks 35-40 a roznica w cenie kolosalna

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    i caly czas na tych samych felgach i oponach ???
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    felgi te same, opony zmienialem odpowiadajac na dziecinne pytanie, nie jezdzilem po kraweznikach, tylko szybka jazda po normalnych dziurawych drogach-bez wpadania w przesade wielkosci dziur, bo zaraz zaczniecie bzdury wypisywac
    felga 17 cali byla wtedy

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Moim zdaniem tak trafiłeś ,nawet najlepszym producentom sie to zdarza :)
    Dobrze,ż e przy małej prędkości :)

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    chodzilo mi o rozmiar . na ori 16 jest mniejsza szansa udupienia zawieszenia niz na niskim profilu na 18 calach .
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    Cytat Zamieszczone przez szczurek
    dla mnie to jest dziwne kupować cale wahacze. przeciez metal sie nie zuzywa, jedyne co to tuleje metalowo-gumowe , które sie wymienia za pomoca pracy hydraulicznej. duzo tańsza naprawa a wahacz bedzie caly czas oryginał . mam kilka busów które maja juz nastukane bo 300 czy nawe 400 tyś km i wymieniam tylko te tulejki , mam pewność ze wahacz mi nie peknie bo nie jest produkowany przez małe chńskie rączki.
    Kolego, wahacz to nie tylko tuleja metalowo-gumowa i kawalek metalu, ale także sworzeń, który w e38 nie występuje jako oddzielny element, więc jeżeli pojawią się na nim luzy to konieczna jest wymiana całego wahacza.

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    Pozatym te wachacze nie sa produkowane przez chinskie male raczki tylko przez owlosione czarne tureckie lapy.

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Cytat Zamieszczone przez tuszczu
    Cytat Zamieszczone przez max mt
    Znaczy ze trzeba kupować markowe produkty. Ciekaw jestem jak wyglada sprawa z Teknorot? Czy ktoś z użytkowników forum ma jakieś doświadczenia z ta firmą?
    W lutym tego roku wymieniałem zawieszenie... Po długich namysłach i opiniach na tutejszym forum zdecydowałem się ten właśnie produkt.Na forum pisaliście,że jeżeli już to tylko od tego gościa AREKAUTO. Założyłem komplet wahaczy + łączniki, dwa miesiące pózniej drążek środkowy wraz z końcówkami też firmy TEKNOROT. Od tamtej pory zrobiłem ok. 30tyś.km
    byłem miesiąc temu na diagnostyce i nic... Najmniejszego luzu...
    pozdrawiam....
    Kolego ja też mam ten zestaw już ponad 50 tys i ostatnio robiłem przegląd - szarpaki, konkretne sprawdzanie bo chciałem być pewny, wynik = zero luzów jak nówka, zbieżności idealne.

Tak więc sądzę że to pojedyńcza sytuacja i zdarza się o wiele bardziej renomowanym firmom. Myślę kolego że powinieneś załatwić też sprawę z AREKAUTO na samym początku a nie od razu rozgłaszać to na forum, gość jest na prawdę spoko i nie sądze żeby sprzedał ci specjalnie wadliwy wahacz.
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Wymienialem juz duzo zawieszen i jak zyje nie widzialem peknietego wahacza gornego, dolne aluminiowe owszem (najpierw mikropekniecia- echa przebytych wypadkow) a za jakis czas bum na drodze i auto w rowie.

Co do wahaczy rodem z chin to jest analogicznie tak jak z oponami- chinskie tez niby wytrzymuja mniej wiecej tyle co europejskie :] a to ze waza tyle co nalewki, zabkuja sie juz po 5tkm, a po 2 latach zaczyna odpadac bieznik to maly szczegol- mowiac krotko "prawie jak oryginal" :D

p.s: gwoli wyjasnienia Lemforder ma niewiele wspolnego z oryginalem, a oryginalny wahacz kosztuje 550zl/sztuka

Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Uprawnienia umieszczania postów