Reduktor Zdecydowanie Za S³aby do 150~170 koni max
hmm,mam w obecnej 735iA instalkê Landirenzo igs-3 gen z reduktorem "Maggioratto"-taki sam jak idzie w Omegas Landirenzo,
-czy spokojnie mogê podmianê zrobiæ,czy mo¿e BRC z Landirenzo siê "pogryz±"?
Przód jest obni¿ony - a w e32 po obni¿eniu ko³o idzie do ty³u. Trzeba porównaæ z drug± stron±, czy jest podobnie, sprawdziæ stan zawieszenia.
Co do gazu:
- reduktor - TOMASETTO ALASKA AT-09 - nie ma prawa to chodziæ porawnie
- wtryski - valtek - je¿eli siê je skalibruje prawid³owo, to mog± byæ
Czyli wychodzi monta¿ instalki na odwal :-( ciekawe czy sk±py w³a¶cicel da³ cia³a,czy lipny serwis...
Mo¿e teraz inaczej,jak tak± instalacjê nale¿y przezbroiæ,aby zaspokoiæ 211 KM m30b35 oraz orientacyje koszta...
Zale¿y ile chcesz pieniêdzy przeznaczyæ - mo¿na to poprawiæ za powiedzmy 400z³, a mo¿na i za 2ty¶. Podstawa to zmieniæ reduktor, skalibrowaæ wtryskiwacze i wszystko wyregulowaæ.
do Autora Tematu to instalacja Gazowa nie jest firmy BRC a nawet nie le¿a³a obok
jest to zlepek najtañszych ¶mieci dostêpnych na rynku
p3xeon
Wszelkie info mile widziane,byæ mo¿e tylko sterownik BRC,wiêc ju¿ wiadomo z instalki s± papiery,butla i sporo roboty,aby to wszystko ¶miga³o...
Je¶li mnie jutro :( wypuszcz± z pracy,zdam relacje pod wieczór...
Zamieszczone przez p3xeon
Koledzy mam allaske w swojej 728. (tak jak na fotce)Zamieszczone przez xsilver
wtrysk valteki czerwone (takie jak na fotce)
mia³em problem w styczniu bo nie pracowa³y dobrze wtryskiwacze, kupi³em zestaw regeneruj±cy i sam sobie wymien³em orinki, sprezynki itp.. Podjecha³em do dobrego serwisu LPG na wykalibrowanie wtryskiwaczy, otwar³em maske i taki m³ody serwisant mówi mi, ¿e te auto pewnie w ogóle nie jezdzi na tym. Powiedzia³em mu, ¿e daje spokojnie rade, podszed³ szef do mnie przys³ucha³ siê dyskusji i pouczy³ m³odego, ¿e kiedy¶ wysz³a krótka, seria mocniejszych TOMASETTO ALASKA AT-09 do 250km i to jest ten.. wykalibrowali wtryskiwacze, wszed³ szef do smaochodu i w droge ustawiæ now± mape, lekka noga pó¼niej mocny but chyba z 25 minut jezdzili¶my, ci¶nienia nie brakowa³o i wszystko siê ³adnie pokrywa³o mapa LPG z mapa BP.. Zapyta³em go jak to widzi, powiedzia³, ¿e spokojnie daje rade :)
Tak¿e, my nie wiemy czy to czasem nie jest ten mocniejszy :)
Bia³y
nie Alaska tylko Arctic i tez to jest za s³abe nawet do 2,8