Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: [mechanika] Webasto czy mozna zamontowac i ile to kosztuje??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 740i M62
    Blog
    4
    Byłem kiedyś zainteresowany tym tematem i z tego co się orientowałem to webasto do silnika benzynowego działa tylko do 30 min, ze względu na to, że podczas pracy prąd pobierany jest z akumulatora. I w samochodach z webasto chyba zawsze był dodatkowy akumulator.
    Instalacyjnie z podłączeniem jest sporo roboty: dodatkowe przewody ze zbiornika paliwa, dodatkowa pompa paliwa, dodatkowy tłumik spalin webasta, instalacja elektryczna, kodowanie.

Vip Vip Awatar Yaro
    BMW
    E38 740d
    Cytat Zamieszczone przez marekzegarek Zobacz posta
    Byłem kiedyś zainteresowany tym tematem i z tego co się orientowałem to webasto do silnika benzynowego działa tylko do 30 min, ze względu na to, że podczas pracy prąd pobierany jest z akumulatora. I w samochodach z webasto chyba zawsze był dodatkowy akumulator.
    Instalacyjnie z podłączeniem jest sporo roboty: dodatkowe przewody ze zbiornika paliwa, dodatkowa pompa paliwa, dodatkowy tłumik spalin webasta, instalacja elektryczna, kodowanie.
    Fabryczne webasto działa tylko do 30 min niezależnie czy jest to wersja z silnikiem benzynowym czy diesel. Chyba, że je ponownie włączymy, wtedy znowu do 30 minut i tak w kółko aż do wyczerpania akumulatora :-) Nie ma też w e38 dodatkowego akumulatora do webasto ( oczywiście oprócz 750 ale nie związane jest to z webasto )
    Ostatnio edytowane przez Yaro ; 13-02-2016 o 14:27

Uprawnienia umieszczania postów