Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: [mechanika] Webasto czy mozna zamontowac i ile to kosztuje??

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    BMW e38 750 il audi a8 d3 4.2tdi exlusive
    Cytat Zamieszczone przez kuba__s Zobacz posta
    Czy ktoś przerobił (nie w teorii, tylko praktycznie) temat dołożenia webasto do E38 z silnikiem benzynowy?? Jak tak, to niech się podzieli jakie części są potrzebne.
    Mam cały komplet z wiązkami zaworami itd brak jednak pacjenta który by się podjął montażu i tak sobie 2 lata już leży .Przez telefon paru zaprosiło jak podnieśli maskę to i wszystkiego zaczynało brakować szczególnie czasu

1 Miejsce
    w konkursie na auto zlotu - Ślesin 2014 w kategorii E38

3 Miejsce
    w
    konkursie na najładniejsze auto X VIP-owskiego zlotu 2015

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    Cytat Zamieszczone przez kruger32 Zobacz posta
    Mam cały komplet z wiązkami zaworami itd brak jednak pacjenta który by się podjął montażu i tak sobie 2 lata już leży .Przez telefon paru zaprosiło jak podnieśli maskę to i wszystkiego zaczynało brakować szczególnie czasu
    Jak chcesz to mam namiary do gościa mechanika ktory zaklada takie rzeczy. W zeszłym roku montował webasto do audi a6c6 od podstaw, z telefonem gsm nokia w module webasta. Wysylasz sms i o danej godzinie odpala piec. Sam będę chciał u siebie tak mieć zrobione bo ponoć to webasto ogrzewacz można tak przerobić. Drugie o czym myślałem to odpalanie zdalne na pilota ale to dla elektronika robota
    Ostatnio edytowane przez darekbb ; 13-02-2016 o 20:09

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
    Jak chcesz to mam namiary do gościa mechanika ktory zaklada takie rzeczy. W zeszłym roku montowal webasto do audi a6c6 id podstaw, z telefonem nokia w module webasta. Wysylasz sms i o danej godzinie odpala piec. Sam bede chcial u siebie tak miec zrobione bo ponoc to webasto ogrzewacz można tak przerobić. Drugie o czym myślałem to odpalanie zdalne na pilota ale to dla elektronika robota
    http://www.realoem.com/bmw/enUS/show...diagId=64_1048

1 Miejsce

3 Miejsce
    w

Doświadczony Użytkownik Awatar darekbb
    BMW
    E38 730iA 1995
    nie wiem ile to kosztuje, ale ztcw to moduł gsm jest najtańszym rozwiązaniem, i wcale nie jakimś gorszym

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F01 750d RWD
    Kolego kuba__s wkrótce będe takie montował u siebie to napiszę jak poszło ale wiem już że trzeba wypruć pół samochodu włącznie z deską rozdzielczą żby wiązki były tak jak się należy. Mam cały komplet wypięty z auta co do joty a kabelki pin po pinie bez cięcia czegokolwiek. Jedynie trzeba będzie dorobić mocowanie webasta za nadkolem bo auta bez nie posiadają tego mocowania i znaleźć miejsce na podciągnięcie węży wodnych i wstawić je wraz z zaworkiem kierunkowym na trójnikach. Pozdro

Vip Vip Awatar kruger32
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez SkeYT Zobacz posta
    Kolego kuba__s wkrótce będe takie montował u siebie to napiszę jak poszło ale wiem już że trzeba wypruć pół samochodu włącznie z deską rozdzielczą żby wiązki były tak jak się należy. Mam cały komplet wypięty z auta co do joty a kabelki pin po pinie bez cięcia czegokolwiek. Jedynie trzeba będzie dorobić mocowanie webasta za nadkolem bo auta bez nie posiadają tego mocowania i znaleźć miejsce na podciągnięcie węży wodnych i wstawić je wraz z zaworkiem kierunkowym na trójnikach. Pozdro
    To mocowanie w aso koszt 40 zł sam kupowałem

1 Miejsce

3 Miejsce
    w

Uprawnienia umieszczania postów