tak jak w temacie, zdaje się ze lewa wtyczka idzie do czujnika położenia wału a prawa? wymieniając u siebie świece zauważyłem ze przewód idący od tej wtyczki mam urwany
tak jak w temacie, zdaje się ze lewa wtyczka idzie do czujnika położenia wału a prawa? wymieniając u siebie świece zauważyłem ze przewód idący od tej wtyczki mam urwany
nikt nie wie? :/
czujnik na kablu 6 cylindra
możesz coś więcej powiedzieć? za co odpowiada ?
Jest to tzw. czujnik rozpoznania cylindra (inpulsator). Odpowiada on za to w której fazie otwierają się wtryski. Bez niego auto dostaje za dużo paliwka. Moc pozostaje na takim samym poziomie, tylko spalanie wzrasta. Pozdrawiam.
Super dzięki, teraz tylko problem gdzie to podłączyć? znalazłem tez odcinek przewodu tóry jest urwany koło cewki cewki zapłonowej, czy tam powinien być doprowadzony ten przewód od prawej kostki?
Tak przewód z którejś wtyczek idzie do cewki. Nie pamiętam tylko która wtyczka jest od czego. Jak się nie mylę to jedna jest od czujnika temp. a druga od impulsatora. Dawno nie zagldałem pod maskę w e32 więc stąd moja niepewność;)
nie do cylindra tylko na kabel od szóstego cylindra. Na kablu masz taką okrągłą opaskę która liczy impulsy i prawdo podobnie będziesz musiał kupić nowy kabel
przedni naped dla p......