Strona 4 z 26 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 259

Wątek: [e32] 750iL Highline

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Sławomir
    BMW
    2x V12
    Właśnie wróciłem od mechanika, wstępna wycena napraw mechanicznych to ok 5-6tyś, zaliczkę właśnie zostawiłem. Swoją drogą mechanik konkretny, szef ma e23, główny mechanik co się zajmuje moim autem ma e24, a generalnie całe grono takich zapaleńców, więc o autko się nie obawiam.

Felgi są już wypiaskowane, powinni za niedługo pomalować, więc dostanę auto jak z fabryki ;) Niestety okazało się że prócz radia i telefonu brakuje jeszcze jakiegoś sterownika z Webasta, całe coś tam wycięte jest z tyłu przy nim. Z tego co zapamiętałem do wymiany poza płynami i filtrami, uszczelka pod klawiaturą, uszczelka ze skrzyni, komplet świec, kopułki, palce, przewody wysokiego napięcia, 1 wahacz przedni, jakieś drobne rzeczy przy zawieszeniu. Możliwe, że jeszcze elektryk mnie czeka, a potem na pewno już sprawy lakiernicze.

Podarunki od bezdomnego: E32 V12 + G12 V12

Doświadczony Użytkownik Awatar ManiacDrifting
    BMW
    E32 735iAL...
    naprawde straszna sprawa z tymi telefonami jak ktoś mógł to zrobić ale ludzie są zdolni do takich zwyrodniałych czynów

BMW
    2x V12
    Za telefonem nie tęsknie, natomiast dziury po nim są niefajne ;] A tym bardziej jak ktoś po wyjęciu telefonu wkłada do beżowej skóry jakąś ręcznie robioną czarną skórzaną zaślepkę ;]

Anyway, auto już ponad miesiąc u mechanika jest, czekam na jakieś części z ASO, koszty naprawy już przekroczyły koszt zakupu autka, a jeszcze mam elektrykę i malowanie. Jakkolwiek zadbane E32 to już egzemplarz na wymarciu, mało kogo stać na utrzymanie takiego auta w stanie idealnym, a jak kogoś stać to bierze E38...

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez Sławomir Zobacz posta
    zadbane E32 to już egzemplarz na wymarciu, mało kogo stać na utrzymanie takiego auta w stanie idealnym, a jak kogoś stać to bierze E38...
    Bezsprzecznie 100% racji po Twojej stronie.
    Czarne e32 w benzynie!

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    Gratuluję wyboru, Highline to marzenie na które mogą pozwolić sobie nieliczni.

Z00FY
    Gość
    Dobry wieczór tzn Dobry Kocur :D
    Ostatnio edytowane przez Z00FY ; 15-02-2011 o 18:04

Doświadczony Użytkownik Awatar dorka
    BMW
    E32 750i
    Cześć Sławomir :) Może wpadniesz kiedyś na spota ?? :D
    Nanosekunda: czas jaki upływa między zmianą światła na zielone, a wściekłym zatrąbieniem na ciebie przez kierowcę z tyłu.

BMW
    2x V12
    dorka:
    Wpaść to ja mogę i dziś, ale siódema na razie stoi w warsztacie ;P Nie wiem kiedy skończy leżakowanie, bo jak wróci, to potem do następnego speca jedzie.

Smerf Czepialski Awatar tuczi77
    BMW
    E32 740iA
    Blog
    1
    Cytat Zamieszczone przez Sławomir Zobacz posta
    Nie wiem kiedy skończy leżakowanie, bo jak wróci, to potem do następnego speca jedzie.
    Czyli wygląda na to, że w końcu będziemy mieli na forum zadbanego Highline'a w budzie E32 :viva:

BMW
    2x V12
    Cytat Zamieszczone przez tuczi77 Zobacz posta
    Czyli wygląda na to, że w końcu będziemy mieli na forum zadbanego Highline'a w budzie E32 :viva:
    A to nie ma tu innych E32 HL?

Swoją drogą mechanik zdaje się nie da razy naprawić mi skrzyni. Wymienił olej i uszczelkę, a nadal muszę wkręcać 4-5tyś obrotów żeby wrzucić bieg. Wygląda to tak, że wrzucam D, daje gaz i w pewnym momencie szarpnie ostro do przodu. Albo daje N, przegazuje, potem spokojnie D i rusza. Jest tu ktoś na śląsku, kto takie problemy rozwiązuje?
    Jak zostanie z problemami bez rozwiązania, to chyba pozostanie mi jechać do Stando pod Wrocławiem? Autostradą to mam tam ze 2h drogi.

Uprawnienia umieszczania postów