Strona 21 z 26 PierwszyPierwszy ... 111920212223 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 259

Wątek: [e32] 750iL Highline

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Sławomir
    BMW
    2x V12
    Dostałem rachunek ze Stando. Wartość mojej E32 zbliżyła się do używanego F01 :D

Ale z bajerów mam naprawione NIVO. Przednie kolumny amortyzatorów po 3.800 sztuka :O Mam nadzieje było warto, za 2tyg jestem umówiony na odbiór, jak tylko wrócę z urlopu.
    Podarunki od bezdomnego: E32 V12 + G12 V12

Vip Vip Awatar ttrol
    BMW
    e32 750 II 88/W124 250D V 93

W takim wypadku jest to co najmniej dziwne. W jakim celu wymieniać kolumny amorków. Przecież jakby miały wyglądać jak nowe, wystarczy jest wypiaskować I pomalować proszkowo za grosze, całość za maks 200 PLN. Przeżyją te fabryczne spokojnie w takim malowaniu. Uszkodzić się nie mogły, chyba, że miałeś wypadek.

Ja inwestuję dużo w e32, ale to musi mieć jakiś sens.
    pozdrawiam Bartek

BMW
    2x V12
    Amortyzatory z NIVO powszechnie są wybebeszane - czyli oryginalne wkłady są wymieniane na normalne, co kończy się bezpowrotnym uszkodzeniem amortyzatora i brakiem możliwości uruchomienia elektrycznej regulacji, bo po prostu została wypruta.

Zaawansowany Użytkownik Awatar 750il
    BMW
    e32 750iL Highline
    Blog
    4
    Jeśli już mówimy o przednim amortyzatorze to jest to edc a nie nivo. Ja regenerowalem swoje łącznie z malowaniem proszkowym koszt 900zl. Sztuka. Zakupiłem również nowe odboje i osłony z aso. Leżą na półce i czekają na montaż.

BMW
    2x V12
    Racja. Co nie zmienia faktu, że nie można regenerować czegoś, co zostało z armotyzatora usunięte.

Vip Vip Awatar jarek88
    BMW
    E32 730i R6 90' , E32 740iA 93'
    Blog
    20
    Czyli w praktyce ktoś wywalił edc (kompletna lage) i założył zwykle, bo chyba nie ma możliwości wywalenia zawartości lagi z edc,

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

BMW
    2x V12
    Szukam tej części:
    http://www.bmwstore.pl/pl/katalog/pr...8760-sterownik

ma ktoś, albo wie ktoś gdzie to mogę znaleźć?

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    było e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    na olx czy allegro były swego czasu a twój niesprawny?

BMW
    2x V12
    To już 5 lat razem.....

Kilkadziesiąt tysięcy złotych później, auto odebrane ze Stando, oczywiście sprawne w połowie... :D
    Z największych zalet mogę powiedzieć, że zawieszenie działa przyjemnie. Przeleciałem - przez pomyłkę - 140kmh po garbie i.... nie stało sie kompletnie nic. Usłyszałem, że na niego wjechałem... :O
    Druga sprawa, że w końcu silnik pali jak powinien - tj przekręcam kluczyk na 0.5sek, puszczam i sam dociąga tyle rozrusznikiem ile trzeba (wcześniej się mocno męczył), a co najważniejsze - przy dodawaniu gazu do oporu, silnik ani drgnie. Robi wrażenie. Poza tym komputer działa, pokazuje średnie różne, temperaturę, miło :)

Ze złych rzeczy - nie działa ASC i EDC. Oba te sterowniki są niedostępne jako używane, będę jeszcze z jednym elektrykiem kombinować. O ile ASC mam w poważaniu, to EDC oczywiście bym chciał, bo w końcu mam komplet nowych amortyzatorów... :D

Trochę jestem zawiedziony, że mi w Stando nie porobili rzeczy oczywistych, a pojedyncze sprawy wyszły dosłownie przy odbiorze auta (lusterko kierowcy siadło, airbag). Niestety sprawa była utrudniona przez to, że do Wrocławia mam 200km, toteż nieczęsto tam bywałem. Tym niemniej z listy rzeczy które miały być zrobione, a nie zostały:
    - elektryka tylnych siedzeń nie działają 3 na 4 przyciski
    - rolet brak, wymontowane i nic nie wymyślone
    - kontrolka airbag świeci (podobno zrobione wyszło drugi raz..)
    - poddałem się z webasto ze względu na koszt - zamontowany 2 aku, ale tylko do wentylacji
    - radio działa, ale jak kupa, CD nie wciąga, przez brak anteny tradycyjnej ledwie odbiera cokolwiek

Z ciekawostek, jeśli aku główny się rozładuje, trzymanie 10sek przekręconego kluczyka odpala auto z aku webasta :)

A na koniec jeszcze m.in. co zostało wymienione, choć brakuje tu ostatniej FV którą mam papierową

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Mnie zawsze zastanawia dlaczego ludzie wożą auta tyle km od miejsca w którym mieszkają mając pod nosem przecież kilka uznanych warsztatów?

I wożą auto do ... Stando :(

To po Twoim opisie ich hasło przewodnie - "GDY WSZYSCY ZAWIEDLI" powinno mieć dokończenie :) - MY TEŻ DAMY D...
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

Uprawnienia umieszczania postów