-
Zaawansowany Użytkownik
[ wnetrze] czujnik otwierania drzwi
Witam
mam pewien problem: komputer cały czas w włacza alarm ze są drzwi otwarte nawet jak są zamknięte, i jak otwieram drzwi to sie nie zapala lampka w środku, a jak zamykam to nie gaśnie, czym moze byc to spowodowane??
POZDR
-
Vip
Vip
Prawdopodobnie uszkodził się przełącznik w zamku drzwi bo to on za to odpowiada.
Możesz zrobić tak, zamknij zamek śrubokrętem i zabacz czy zgaśnie czerwona lampka w drzwiach przy zamku jeżeli nie to uszkodzony jest właśnie ten przełącznik.
Jeżeli chcesz go narazie odłączyć to po zdjęciu boczka drzwi odłącz białe 3-pinowe złacze przy zamku.
Pozdrawiam.
-
Zaawansowany Użytkownik
nie wiem, czy sie uszkodzil moze sie odlaczyl bo ostatnio odkrecalem caly zamek i moze cos sie odlaczylo.napisz mi dokladnie gdzie jest ten wlacznik.
-
Vip
Vip
Przełącznik jest wenątrz zamka więc za bardzo dostępu do niego niema.
Sprawdz czy podłączyłeś białą 3-pinową kostkę do zamką bo jak jest nie podpięta to moduł w drzwiach widzi cały czas otwarte drzwi ale lampka czerwona w drzwiach nie powinna się świecić.
X352-złącze 3-pinowe
Jeżeli jest uszkodzony przełącznik w zamku wtedy lampka czerwona w drzwiach świeci się cały czas i nie gaśnie po zamknięciu zamka.
-
Zaawansowany Użytkownik
sprawdze !kostka jest podlaczona ale byc moze ze cos nie laczy.Wiem napewno ze czerwona lampka sie swieci.a jest taka mozliwosc zeby odlaczyc sam czujnik a wszystkie lampki zeby sie dalej swiecily tak jak swiecily??
-
Vip
Vip
Napisz jeszcze o ktore drzwi chodzi.
-
Zaawansowany Użytkownik
-
Vip
Vip
Żeby wszystko działało prawidłowo to po wypięciu tego złącza musisz połączyć ze sobą dwa przewody.
Przewód brązowy (pin1) z przewodem brązowo/białym (pin3), wtedy moduł w drzwiach będzie widział że drzwi są zamknięte.
-
Zaawansowany Użytkownik
dzieki jak bede mial czas to zrobie.
-
Zaawansowany Użytkownik
też mam ten problem :/ facet w ASO powiedział żeby jakiś czujnik popryskać WD40 i powinno pomóc bo to podono wada tych samochodów...Jeśli to nie pomoże to czujnik zamykania drzwi oryginalny w ASO 30 zł :shock:
Uprawnienia umieszczania postów