Taka gleba i ten silnik nadaja się tylko do lansowania po deptakach :mrgreen:
Huhu to auto rozumiem ze tylko d :mrgreen: o jazdy po auto banie ? :mrgreen:
No to przecież nie golfII z dislem.. 3,0 d nie jest aż tak głośny.Zamieszczone przez Marcin978
Anatol jechales ze mna moja 7ka czy jest glosne?? czy jest mulowate??
Marcin czego sie spodziewales przesiadajac sie z 735 do diesla..?? wiadomo ze diesel zawsze bedzie pracowal inaczej niz benzyna..chciales oszczednosci,i masz ale kiedys juz pisalem ze 740d to tych aut sie nie zalicza..
zastanawiam sie co pisalbys gdybys kupil 750i..pewnie ze za duzo pali..no ale byloby cicho..ech..wybrzydzasz..
masz piekna 7ke,piekny wypas ,silnik..no coz taki wybrales,ja lubie diesle a bmw ma je swietne,wiec daj spokoj masz fajny model.. ;-)
bez komentarza.. :-?Zamieszczone przez Marcin978
spoko, jasne ze wolalbym zeby bylo ciszej..ale naprawde mam to w d... ze na zewnatrz slychac to ze mam diesla..zreszta nie kupilem go dla ionnych kupilem go dla mojej rodziny..
co by nie bylo jak dla mnie diesel jest lepszym,tanszym wyborem,naszczescie bmw 7 wprowadzilo super silniki diesla i za to im dziekuje ze moge delektowac sie posiadaniem 7er..
Panowie spokojnie temat o obinizaniu a kończy się na tym kto czym jezdzi ;-) . Zacznijmy od tego ,że ten akurat silnik ni jak nie nadaje się do 2 tonowego auta nawet tak wysilony ze swoich pierwotnych 143 koni.Troszkę za mułowaty (więc tylko do lansu heheh).Po drugie jak bym miał kasę na nowe e 38 to tylko w 4 litrach w dieslu.Do używanych raczej sceptycznie podchodze bo jednak pompka i osprzęt nie są tanie,a poprzedni właściciele nie kupują ich po to żeby stały w garażach i po 6 latach miały po 25 tyś :mrgreen: Pare lat temu pomykałem e34 w tedeesie to powiem że bardzo udany silniczek jak i pozostałe diesle BMW no poza 2,4 :mrgreen: .
Więc diesle jak najbardziej do BMW ;-)
A i Twoje siedem 7ka jeśli chodzi o silnior to jest miodzio i ten moment ehhh 8-)
u mnie sa sprezyny od H&R kompletnie 40 mm.
przod jest w BMW juz orginalnie troche nizszy nisz tyl,
ja mam tez jeszcze(nie wiem jak sie po polsku to nazywa ale napewno wiecie o co mi chodzi) -->Distanzscheiben 25 mm bo inaczej by te 20" darly w srodku.
z mojego doswiadczenia mam juz niekiedy teraz problemy z niektorymi kraweznikami, ze ochrona plastikowa pod silnikiem sie niekiedy caluje z asfaltem ;-)
50 mm napewno super wyglada, ale ja bym tego nie ryzykowal :-/
po polsku to dystanse...a 40mm uwazam za max..chyba ze komus nie zalezy na komforcie..
marcin 1069 masz jeszcze te sprężyny chętnie bym je od ciebie nabył pozdrawiam.Zamieszczone przez marcin1069
Ramzes
286 PS
w manualu.