wtam troszke odświeżam temat chciałbym się dowiedzieć czy obc od m 70 bedzie pasować do m 60 obojętnie czy będzie pochodziło z przed lifta czy pilifta?
wtam troszke odświeżam temat chciałbym się dowiedzieć czy obc od m 70 bedzie pasować do m 60 obojętnie czy będzie pochodziło z przed lifta czy pilifta?
Oczywiście że będzie pasować.
tym razem ja odświeżę temat,montuje obc ,prędzej był zegarek analogowy,brak napięcia na 17 pinie :( teraz pytanie jak najlepiej to zrobić bo wiązka jest masakrycznie krótka.... mogę zrobić to na coś takiego? http://moto.allegro.pl/szybkozlaczka...839728044.html i teraz pytanie jak już połączę te kabelki to z pinu 17 musze odciąć z kostki czy może zostać?
no i sprawa legła w gruzach....manetka zamontowana do obc ,po braku napięcia na pinie 17 ( kabelek czerwony z szarym paskiem i żółtymi kropkami ) został odcięty i zmostkowany z pinem 9 ( czerwony z żółtym paskiem ) podłączam kostkę przekręcam stacyjkę i ciemno......nic nie świeci nic nie działa....wciśnięcie manetki też cisza...i teraz pytanie co jest nie hallo
wszystko działa :) tylko zakręcony zrobiłem mostek nie na kabelek pinu 17 do kostki a w drugą stronę ;)
Ostatnio edytowane przez vramzes ; 06-01-2013 o 18:35
panowie czy każde OBC duże będzie działało u mnie w e32 z 87r? dodam że na zegarach czasami (jak ma humor) pokazuje mi dane takie jak średnie spalanie itp natomiast OBC przy radiu jest totalnie martwe. manetkę mam sprawną tj jak zatrybi mi na zegarach to bez problemów przełączam sobie funkcje. czy jest ktoś z okolic warszawy kto by powalczył z moim OBC? chcę aby to działało. Taka pierdoła ale dla mnie to na tą chwilę priorytet :P nie mam zegarka nie wiem ile spala (pogladowo) a jak wiem że takie coś istnieje w aucie i nie działa to mnie trafia.... wiadomo co....
Ja też zapytam o jedną rzecz.
jeżeli mam ubogie OBC i chce podłączyć to szerokie ze średnim spalaniem itp. Będzie z tym jakiś problem ?
a jak z tym obc? obojętnie jakie i każde będzie trybić?
witam,
odświeżę temat.
Dzisiaj wymieniłem małe obc na duże obc i wszystko działa,
oczywiście po zmostkowaniu kabla 17 z 9 bo bez tego była ciemnośc
zostało mi jeszcze wyciąc tylną ściankę i git
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez norbi 735il ; 08-03-2014 o 18:15