-
yazg.o.t.
Vip
To są dwa akumulatorki NiCd. One są wlutowane w płytkę za pomocą płytek na ich końcach, ZDJĘCIE.
Sugestia przy ich wymianie - nie próbować wlutować nowych akumulatorków do płytek.
Akumulatorki nie lubią ciepła i ulegną destrukcji. Najlepiej wylutować NiCdy razem z ich płytkami.
-
Początkujący Użytkownik
ok, bardzo dziękuję za pomoc i za zdjęcie. Na pewno napiszę jak mi poszło. Jeszcze raz wielkie dzięki.
-
Początkujący Użytkownik
Aktualizacja: po namowie kolegi elektryka jeszcze raz powtórzyłem procedurę kasowania inspekcji ( zworka na 1 i 7 pinie ) - przy zamkniętych drzwiach, otwartych drzwiach ( bo gdzieś tak ponoć było napisane ) - ze stacyjna na 1 i 2 pozycji . Próbowałem kilka razy ale ostatecznie nic to nie pomogło. Za kilka dni wsiadłem do auta i ku mojemu zdziwieniu, po przekręceniu stacyjki zobaczyłem zielone diody które po odpaleniu silnika zgasły. Czyli wszystko tak jak powinno być ( może poza tym że nie zaświeca się 5 zielonych diodek a 3 ), ale w każdym razie podczas jazdy nie świeci się nic na czerwono - co na chwilę obecną mi wystarczy. Po kilku dniach sytuacja utrzymuje się więc jest ok. Na pewno wrócę do tematu później jak przywiozę drugi licznik i go rozkręcę. Raz jeszcze wielkie dzięki za zainteresowanie tematem.
-
Początkujący Użytkownik
A jeśli ktoś stwierdzi,że potrzebne mu będą zegary to niech się do mnie odezwie,bo mam 3 kpl.
Uprawnienia umieszczania postów