Cytat Zamieszczone przez ELVIS
Cytat Zamieszczone przez krzywy191
Cytat Zamieszczone przez ELVIS
Cytat Zamieszczone przez krzywy191
mi pali 13-14 w miescie, i niema turbo, swiec zarowych, pompy rotacyjnej, cieknacych wtryskiwaczy i odpala mi identycznie na cieplm i zimym wiec jakie tu jest najekonomiczniejsze auto????? ;)
Krzywy ,ja swoim TDSem zrobiłem ponad 200tys , zaoszczędziłęm na drugie auto :)
Nie wciskaj ,ze Twoje M60 jest idealne ,nie buja nie bierze oleju ,nie trzeba świec wymieniać i nic nie walnie co kosztuje krocie ,np kpl cewek ;(\

duga sprawa jadza w mieście i w mieście może być rózna ,jeżeli chodzi o spalanie ,jak wiem mieszkasz w mniejszym mieście ,więc nie porównuj do jazdy np w Katowicach czy w jeszcze większym,bo tam nie bedziesz mieć w Twojej 13-14 ltr tylko więcej ,albo bedziesz jechał 40 km na godzinę :)
t

Oj ta Elvis nieczytaj doslownie :D ale ja naprawde uwazam ze awaryjnosc diesla jest duuuuuzo wieksze niz benzyny, ja w swoim silniku (a pzejechalem 80tys km) wymienilem tylko pompe wody i raz swiece, o tyle, praktycznie niema co sie tam zepsuc, niebierze mi oleju, moc ma odpowiednią, pracuje rowno i tyle, a komplet cewek??? kiedy to padnie??? ale wole komplet cewek niz komplet wtryskiwaczy, napewno wyjdzie duzo tanie, ja osobisice nigdy! nuiekupil bym TDSa, naprawde, wole Pb + LPG i wychodzi ekonomiczniej niz ON i trwalej i szybcie i ciszej. nieurazam nikgo ale poprostu ja niechcem diesla i chyba nigdy niekupie, ale sa i tacy to nigy niekupi Pb a tylko diesel, jednemu Kryska innemu Maryska
Ymilku drogi , widziałem M60 z padnietymi siedmioma cewkami i falującymi obrotami ,masakra i mine właściciela jak sie dowiedział ile kasy kosztuja nowe ,a nie zapominaj ,że nasze auta sa stare i koszt wymiany tych cewek, jest dużą częścia wartości tego auta.

Kpl końcówek wtrysków w TDSie to mniej wiecej 500-600 zł i zapomnisz o temacie na zawsze ,a cewek za to nie wymienisz.
Dobrze ,że Ci sie nie psuje ,ale wierz mi ,że ma co sie popsuć w starym M60 ,oczywiście żeby Ci się dalej nie psuło :)

Co do Pb ,to podoba mi sie jazda białą lalą z M30 pod machą (a najbardziej na niego patrzeć :) ) i chyba nie ma sensu psuć go gazem :)

Gdybym mógl kupić obojętnie jakie BMW nowe z silnikiem TDSa to bym kupił bez wahania :)
a ja widzilem TDS z peknietymi tlokami, wywaloną pompą, cieknacymi wtryskiwaczami itp itp, mozna tak sie bic do rana :D ale powiem ci dlaczego sadze ze usterkowosc diesla jest wieksza, BO: bardzo ciezko jest znalesc dobrego TDSa, bardzo ciezko z przebiegiem mniejszym niz 500tys, stary diesel sprawia wiecej problemow niz Pb, (przynajmniej odpalanie zima, benzyne bez pierscieni odpalisza a diesla?? ) oczywiscie 15 lat temu ten silnik byl chyba najlepszy dieslem swiata ale teraz? wiekszosc to padaki, astronomiczne przebiegi no i wieksza usterkowość, a kto kupuje diesla? malolat ktory chce duzo jezdzic beemąąą i malo tankowac, pozniej kupuje nastepny małolat, nastepnie ty i wkladasz tyle ile powinni wsadzic wszyscy wlasciciele poprzednio ,przynajmniej tak mi sie wydaje, nawet te auta jak byly nowe to wiecej jezdzily niz Pb wiec uwazam ze znalesc dobrego TDSa........... to łatwiej Pb a ze na nowe 7 mnie jeszcze niestac, to wole Pb