Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Pytanie o 2.5 tds

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    Cytat Zamieszczone przez ELVIS
    Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    mi pali 13-14 w miescie, i niema turbo, swiec zarowych, pompy rotacyjnej, cieknacych wtryskiwaczy i odpala mi identycznie na cieplm i zimym wiec jakie tu jest najekonomiczniejsze auto????? ;)
    Krzywy ,ja swoim TDSem zrobiłem ponad 200tys , zaoszczędziłęm na drugie auto :)
    Nie wciskaj ,ze Twoje M60 jest idealne ,nie buja nie bierze oleju ,nie trzeba świec wymieniać i nic nie walnie co kosztuje krocie ,np kpl cewek ;(\

duga sprawa jadza w mieście i w mieście może być rózna ,jeżeli chodzi o spalanie ,jak wiem mieszkasz w mniejszym mieście ,więc nie porównuj do jazdy np w Katowicach czy w jeszcze większym,bo tam nie bedziesz mieć w Twojej 13-14 ltr tylko więcej ,albo bedziesz jechał 40 km na godzinę :)
    t

Oj ta Elvis nieczytaj doslownie :D ale ja naprawde uwazam ze awaryjnosc diesla jest duuuuuzo wieksze niz benzyny, ja w swoim silniku (a pzejechalem 80tys km) wymienilem tylko pompe wody i raz swiece, o tyle, praktycznie niema co sie tam zepsuc, niebierze mi oleju, moc ma odpowiednią, pracuje rowno i tyle, a komplet cewek??? kiedy to padnie??? ale wole komplet cewek niz komplet wtryskiwaczy, napewno wyjdzie duzo tanie, ja osobisice nigdy! nuiekupil bym TDSa, naprawde, wole Pb + LPG i wychodzi ekonomiczniej niz ON i trwalej i szybcie i ciszej. nieurazam nikgo ale poprostu ja niechcem diesla i chyba nigdy niekupie, ale sa i tacy to nigy niekupi Pb a tylko diesel, jednemu Kryska innemu Maryska
    Ymilku drogi , widziałem M60 z padnietymi siedmioma cewkami i falującymi obrotami ,masakra i mine właściciela jak sie dowiedział ile kasy kosztuja nowe ,a nie zapominaj ,że nasze auta sa stare i koszt wymiany tych cewek, jest dużą częścia wartości tego auta.

Kpl końcówek wtrysków w TDSie to mniej wiecej 500-600 zł i zapomnisz o temacie na zawsze ,a cewek za to nie wymienisz.
    Dobrze ,że Ci sie nie psuje ,ale wierz mi ,że ma co sie popsuć w starym M60 ,oczywiście żeby Ci się dalej nie psuło :)

Co do Pb ,to podoba mi sie jazda białą lalą z M30 pod machą (a najbardziej na niego patrzeć :) ) i chyba nie ma sensu psuć go gazem :)

Gdybym mógl kupić obojętnie jakie BMW nowe z silnikiem TDSa to bym kupił bez wahania :)
    a ja widzilem TDS z peknietymi tlokami, wywaloną pompą, cieknacymi wtryskiwaczami itp itp, mozna tak sie bic do rana :D ale powiem ci dlaczego sadze ze usterkowosc diesla jest wieksza, BO: bardzo ciezko jest znalesc dobrego TDSa, bardzo ciezko z przebiegiem mniejszym niz 500tys, stary diesel sprawia wiecej problemow niz Pb, (przynajmniej odpalanie zima, benzyne bez pierscieni odpalisza a diesla?? ) oczywiscie 15 lat temu ten silnik byl chyba najlepszy dieslem swiata ale teraz? wiekszosc to padaki, astronomiczne przebiegi no i wieksza usterkowość, a kto kupuje diesla? malolat ktory chce duzo jezdzic beemąąą i malo tankowac, pozniej kupuje nastepny małolat, nastepnie ty i wkladasz tyle ile powinni wsadzic wszyscy wlasciciele poprzednio ,przynajmniej tak mi sie wydaje, nawet te auta jak byly nowe to wiecej jezdzily niz Pb wiec uwazam ze znalesc dobrego TDSa........... to łatwiej Pb a ze na nowe 7 mnie jeszcze niestac, to wole Pb

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Z tym małolatem kupujacym diesla to tak nie do końca.

Nie lepiej jest gdy kupuje go kmiot, który za nic w świecie nie wyłoży złotówki na cokolwiek po zakupie, aż do momentu jak wszystko definitywnie zdechnie.

Bo w kategoriach materiału do jeźdżenia za darmo TDS zawsze był wysoko.

To dość kulturalne forum i jeszcze nikt tu oczu nie otwierał na hasła ekoterm+ czy inne barszczyki.

Ja tej roli na siebie nie biorę.

:6:57:
    Czarne e32 w benzynie!

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    sz4l0ny,

a wiesz kto wczesniej jezdzil takim autem, pozatym ja sam jak chwile mialem okazje jezdzic A4 TDI to lałem czerwone, i nic tam nigdy sie niedzialo, znam nawet faceta co ma cytroneta C5 w HDI i od nowosci jezdzi na opale a ma juz chyba z 200tys nakrecone i nic, jak tylko na przeglad jedzie do ASO to leje ON a tak to z pieca :D

Vip Vip Awatar ELVIS
    BMW
    BRAK
    Oranżadka TDSowi na pewno nie zaszkodzi ,nie próbowałem ,ale widziałem :P

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    740iA e-32
    Blog
    1
    Nie twierdzę, że V8 najlepsze ludzie trochę umiejętności samokrytyki.

nie napisałem, że TDS to najgorszy badziew, ale szanse trafienia TDS-a w normalnym stanie to sa szanse wygranej w totka.

Osobiście polecałbym 2,8 manual i do tego LPG wyjdzie ekonomiczniej pod względem spalania, napraw i dużo prościej o ładne autko.

Wg mnie TDS to był super motor ale jako nowy z salonu jakby go człowiek sam dbał i seriwsował.

A co do napraw V8 i ich kosztów to jedynym wadliwym V8 że tak powiem jest wersja z poliftu z vanosem i podobnie jak w przypadku TDS-a ich główna wada jest poprzedni właściciel.

Ale to coś za coś takie V8 palą mniej i jeżdża lepiej jak np moje pachnące starością M60 i taki TDS powinien byc proównywany z M60 a nie M62TUB44 do tamtego mozna porównac M57D30, które już tez jest o wiele bardziej awaryjne.

Natomiast M60 z poważnymi awariami trafia się bardzo rzadko.

Reasumując 728i :)

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Chyba zartujesz? ;)
    Nie żartujesz Panie :) ja miałem TDSa i zrobiłem nim od cholery km grubo ponad 100tys w 2 lata. Cały czas leciał na syntetyku mimo ok 400-500tys przebiegu nie zjadał oleju i chodził pięknie :)

Cytat Zamieszczone przez sz4l0ny
    To dość kulturalne forum i jeszcze nikt tu oczu nie otwierał na hasła ekoterm+ czy inne barszczyki.
    Ekoterm zostaw w spokoju raczej patrzyłbym na te INNE BARSZCZYKI.
    To rozumiałem pisząc wcześniej aby silnik jeździł na syntetyku i na dobrym paliwie, bo z życia wiem, że 80% ludzi wali minerał lub półsyntetyk z Gdańska i do tego gówniany opał od Zdzisia z szopy a później jak taki silnik ma żyć?? Nie da rady! Ja swojego mogłem przytulić a widzę w jakim stanie przyjeżdżają do mnie te silniki w autach klientów :(
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    Cytat Zamieszczone przez coboss
    Ekoterm zostaw w spokoju raczej patrzyłbym na te INNE BARSZCZYKI
    Nie do mnie ta mowa Panie :690:

Ja od TDSów z daleka, Red Bulla tankuje tylko 0.25, czasem z wódką też :690:

728i zawsze lepsze od 725 takie moje zdanie :690:
    Czarne e32 w benzynie!

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Ja również wstawię się za TDSem. Jakbym miał okazję dostać jakiś super egzemplarz to bym się nie zastanawiał tylko brał :)

I nie przesadzajcie że 10l ropy to dużo i drogo. ON zawsze tańsza od beznyny.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Zaawansowany Użytkownik Awatar lionix
    BMW
    728 E38
    Ja powiem tak: mam 2.8 czystą bezołowiową, i szału nie ma

jak dla mnie 2.5 i jeszcze dizel to trochę jednak za mało do tej budy.... ;(

Doświadczony Użytkownik Awatar Supermen
    BMW
    e38 750iL
    Cytat Zamieszczone przez lionix
    Ja powiem tak: mam 2.8 czystą bezołowiową, i szału nie ma

jak dla mnie 2.5 i jeszcze dizel to trochę jednak za mało do tej budy.... ;(
    No ale nie wszyscy mają aspirację na kierowcę rajdowego ;) Jest masa wolniejszych aut na drodze.
    Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza się do jazdy do celu
    lecz jest celem samym w sobie.

https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/

Uprawnienia umieszczania postów