I tu, ELVIS, masz moje pełne poparcie. ;)Zamieszczone przez ELVIS
I tu, ELVIS, masz moje pełne poparcie. ;)Zamieszczone przez ELVIS
11 litrow miasto???? 4.0d pali 13,8 we wroclawiu wiec jakie to ekonomiczne????
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Zamieszczone przez szczurek
Pisząc o ekonomice mamy na mysli ewentualne naprawy ,nawet nie chciałbym wiedzieć jak wyglądają kasowo w 4.0 D :x
Poza tym TDS pojedzie na prawie wszystkim![]()
P.S. Dalej mam smaka kupic takiego 4.0 D![]()
mi pali 13-14 w miescie, i niema turbo, swiec zarowych, pompy rotacyjnej, cieknacych wtryskiwaczy i odpala mi identycznie na cieplm i zimym wiec jakie tu jest najekonomiczniejsze auto????? ;)
Miałem TDSa w e34 i nigdy już nie kupię auta z tym silnikiem. Nie wiem może jestem zbyt wymagający, ale spalanie na poziomie 10-11l na mieście przy 143km nie było jakieś super.. wolałbym kupić 728 i ewentualnie zagazować.
Krzywy ,ja swoim TDSem zrobiłem ponad 200tys , zaoszczędziłęm na drugie auto :)Zamieszczone przez krzywy191
Nie wciskaj ,ze Twoje M60 jest idealne ,nie buja nie bierze oleju ,nie trzeba świec wymieniać i nic nie walnie co kosztuje krocie ,np kpl cewek ;(\
duga sprawa jadza w mieście i w mieście może być rózna ,jeżeli chodzi o spalanie ,jak wiem mieszkasz w mniejszym mieście ,więc nie porównuj do jazdy np w Katowicach czy w jeszcze większym,bo tam nie bedziesz mieć w Twojej 13-14 ltr tylko więcej ,albo bedziesz jechał 40 km na godzinę :)
To i ja się wypowiem na temat TDS'a bo miałem go w e36. Może tylko tyle: jak szukałem e38 to miałem serdecznie dość diesla i stwierdziłem, że tylko benzyna mnie interesuje. Zadnych kłopotów z zapalaniem na ciepłym (regeneracja pompy), jakimś turbo, wtryskiwaczami, czy przewodami EGR.... dość. Benzyna i prosty wolnossący silniczek.
Cenię spokój bardziej, niż te 12 l/100 średniego spalania![]()
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Z tego tematu wychodzi, że najlepszym silnikiem do E-38 jest TDS :hah: :hah: :hah:
dynamika poloneza, spalanie jak w 728i i naprawy jak w 740i hahahahaha
Zamieszczone przez Zdzira 850I
osobiście uważam,ze to ostro przesadzone....
zaniedbane 4.4 także potrafi zniszczyć finansowo i zniesmaczyć
Czy Ci się to podoba czy nie, w wielu aspektach jest to najtańsza jednostka. Póki co, nawet na tym forum czytamy o spektakularnych naprawach V8, gdzie cena remontu silnika mniej więcej pokrywa się z ceną zakupu kompletnego auta. A to, że TDS nie ma przyspieszenia V8... Żadna wada. To jest tylko jeden z parametrów. Z cenami napraw cokolwiek przesadziłeś, ale to pewnie wynika z Twojej nieznajomości tematu, co się psuje i ile kosztuje usunięcie usterki. ;)Zamieszczone przez Zdzira 850I