Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: [pozostale] jak uruchomić telefon???

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Kolego _jahu_, dzisiaj uruchomiłem swój telefon, o dziwo działają wszystkie karty (plus, orange, era). Kartę włożyłem do centralki z tyłu lewa strona obok zmieniarki, po otworzeniu zaślepki do żarówek ukaże Ci się przy samym błotniku centralka troszkę szersza od szerokości karty. U mnie wkładałem chipem w stronę komory bagażnika. Jest jednak u mnie problem z czytnikiem pod słuchawką tel. Nawet jak karty nie było ani tu ani w centralce telefon pokazywał komunikat "sprawdź kartę". Okazało się że nie odbija coś co odpowiada za rozpoznawanie obecności karty w kieszeni. Włożyłem i wyciągnąłem energicznie parę razy kartę do czytnika pod telefonem i załapało, a może odblokowało się bo pojawił się komunikat "włóż kartę". Włożyłem kartę do centralki w bagażniku i zadziałało dodzwoniłem się na swój telefon. Niestety po odłożeniu słuchawki na miejsce problem powrócił :( Kombinuję teraz jak rozebrać bazę na której leży słuchawka żeby przeczyścić czytnik karty. Pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik Awatar 1endzi
    BMW
    e34 524td i 535i, obecnie e38 730i
    Gratuluje zaparcia, ja u siebie odpuściłem wtedy temat.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e38 740iA
    dobra idę zobaczyć Lary, i zdam relacje :)

-----------------------------------------------------------
    qr** działa :P o dziwo tyle że mam problem , nie moge wejśc do menu i jak wciskam c to sie nie rozłącza ;/

Dzięki Lary :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    _jahu_, żeby wejść do menu musisz nacisnąć przycisk pod menu "strzałka w górę" i wtedy menu. Powinno wejść, a poszczególne funkcje zmieniasz * i # na tych klawiszach są strzałki na boki, a jak chcesz zatwierdzić coś w menu to naciskasz "M+" u mnie znajduje sie po prawej stronie menu. Jeśli chcesz się rozłączyć to musisz nacisnąć słuchawkę. U mnie jest jeden przycisk z podniesioną słuchawką a drugi z odłożoną i ta właśnie powinna Cię rozłączyć. Na kierownicy również jest przycisk ze słuchawką który służy do odbierania jak i rozłączania rozmowy. Jak coś jeszcze to postaram się pomóc :D

BMW
    u mnie jak wsadzę kartę (co prawda nie aktywną) w czytnik w bagażniku, to pojawia się napis "non selected" - coś takiego.
    Jeśli dobrze kombinuje to by wychodziło że działa, ale skoro nie aktywna to nie łapie sieci ??

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    A nie przypadkiem NON STANDARD?
    U mnie wyświetla właśnie tak i po chwili gaśnie i wyświetla 260-03 i mogę dzwonić.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez Lary
    A nie przypadkiem NON STANDARD?
    U mnie wyświetla właśnie tak i po chwili gaśnie i wyświetla 260-03 i mogę dzwonić.
    wyświetla non standard i później select servis

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E38 740i
    Podejrzewam, że jak włożysz aktywną kartę to będzie wszystko okay. U mnie działa.

BMW
    Cytat Zamieszczone przez _jahu_
    w sumie to i ja mam problem ;/ wkladajac karte(orange) do czytnika pod telefonem zmienia sie napis na wyswietlaczu i nic poza tym , otworzylem bagaznik i w schowku po lewej stronie (tam gdzie jest navi i zmieniarka ) nie mam żadnego czytnika kart :? wyjąłem nawet zaślepke od dostepu do żarowek lampy ale i tam nic nie ma ;/ myslalem ze nie ma instalacji ale jeśli wybiore 112 to wylacza sie muzyka i 'ktos; tam odbiera ;/ i po włączeniu telefonu jest charakterystyczny dźwiek ... pomożecie ??
    ps:jutro wezme kamere i nagram jak to u mnie wyglada
    jahu u mnie czytnik jest między zmieniarką a tylną lampą, na tej samej wysokości.
    Czarny prostokąt wiszący pionowo

http://www.realoem.com/bmw/showparts...15&hg=84&fg=10

http://moto.allegro.pl/bmw-e38-centr...264400499.html

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E38 735i
    hej Ja także próbowałem z kartą pod telefonem i lipa ale włożyłem w bagażniku w czytnik za zaślepką czipem w stronę bagażnika i od razu wszystko zaczęło działać. Kartę mam plusa

Uprawnienia umieszczania postów