moje 730i ma tendencje do moczenia sie tu i tam i mam ytanko, jaki olej zalac i jakiej firmy zeby bylo bardziej gesto, mniej wyciekow i zeby hydraulika nie ucierpiala...
moje 730i ma tendencje do moczenia sie tu i tam i mam ytanko, jaki olej zalac i jakiej firmy zeby bylo bardziej gesto, mniej wyciekow i zeby hydraulika nie ucierpiala...
a wogóle jaki olej masz wlany ??
---------------
Ostatnio edytowane przez Damias ; 16-02-2011 o 12:27
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Ja bym poleca³ jednak zrobiæ bo u mnie motocykl bierze olej i na d³u¿sz± metê niesamowicie wkur***i±ce
I z dala od silnika z moto doktorami i innymi wynalazkami, próbowa³em, nic ie daje ;]
poczytaj o olejach quakera, kiedy¶ widzia³em olej do silników po 150 ty¶. ponoæ uszczelniaj±cy, ale nie testowa³em. Najlepiej wyeliminuj wycieki.
valvo max life 5w40
obecnie castrol 10w40
pocenie siê to jeszcze nic z³ego szczególnie przy takich przebiegach jakie maj± nasze samochody :), mo¿e zabardzo panikujesz. Pocenie to jeszcze nie wyciek.
Syntetyka nie wlewaj.
W niektórych olejach s± specjalne dodatki zmiêkczaj±ce i uelastyczniaj±ce wszelkie rodzaju gumowe uszczelki lub uszczelniacze i ponoæ to dzia³a. Jednak ja bym zlokalizowa³ wycieki i wymieni³ uszczelki. No chyba ¿e to uszczelniacz na wale od strony skrzyni :P
dolna czesc obudowy lancucha rozrzadu
a auto mam konkretnie dofinansowane i nie ma opcji zeby pozbyc sie usterki przez sprzedaz.
obecnie po prostu nie mam czasu na taka naprawe, i musze jakos odwlec ja w czasie i zmniejszyc plamy pod autem