Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: [ elektryka] Kostka stacyjki

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    By³o E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Sk±d
    - Sosnowiec

[ elektryka] Kostka stacyjki

Za³o¿ê nowy temat mo¿e bêdzie bardziej czytelnie wiêc pytanko, czy wszystkie kostki stacyjki s± takie same, czy jest jaka¶ ró¿nica nie wiem, rocznik, lift czy co¶ takiego. Wydaje mi siê ¿e moja ju¿ trochê nie domaga a mam ca³± kolumnê za stacyjk± z innej e38, podmieni³ bym sobie je¿eli nie ma ró¿nic, chyba ¿e trzeba zamawiaæ w serwisie po nr.win to inna bajka.

Ju¿ wiem ¿e s± ró¿nice i moja kostka w aucie wygl±da tak

a ta któr± kupi³em kiedy¶ z kolumn± kierownicz± wygl±da tak

w tej jest o dwa piny wiêcej ni¿ w mojej i element zaznaczony te¿ siê ró¿ni, a odpowiada za w³o¿enie prawid³owej wtyczki. Zastanawiam siê czy gdybym pozby³ siê tego elementu z nowej kostki i pod³±czy³ j± w miom aucie, to czy ta ró¿nica dwóch pinów wiêcej jest istotna i mo¿e siê co¶ spaliæ itp

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Rafciu
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Sk±d
    Góra Kalwaria
    My¶lê ¿e mo¿e siê co¶ spaliæ, bo sk±d wiesz, czy oprócz dwóch dodatkowych pinów pozosta³e nie s± pozamieniane miejscami? No chyba ¿e s± takie same kolory, wtedy jest szansa ¿e to bêdzie dzia³aæ.

Vip Vip Awatar lockbud
    Do³±czy³
    Jul 2009
    BMW
    By³o E38 730i 94r. Jest.........................X6 40d.
    Sk±d
    - Sosnowiec
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu
    czy oprócz dwóch dodatkowych pinów pozosta³e nie s± pozamieniane miejscami?
    no w³a¶nie tego nie wiem, wtyczki do tej drugiej kostki nie mam i tu jest poroblem, ale raczej nie bêdê kombinowa³ i pomy¶lê nad wymian± na tak± jaka ma byæ, dziêki.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2009
    BMW
    BMW E38 740 1994r
    Sk±d
    okolice Kalisza
    Te¿ mnie czeka wymiana kostki- ja bym nie ryzykowa³ zamieniaæ na u¿ywkê tym bardziej ,¿e siê ró¿ni± -no chyba ,¿e to z niczym nie koliduje-musia³by wypowiedzieæ siê kto¶ co zna siê dobrze na elektryce - jednak co nowe to nowe ;)

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •