Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Wątek: 740ia spalnie 20l LPG w miescie.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar Makaron
    BMW
    BMW E-38 740 IA 4.4
    Ja mieszkam w Krakowie,moja 7er ma jednostkę napędową 4,4 jeżdżę raczej krótkie odcinki i (samo miasto) spalanie wychodzi minimum 18litr. do 20 litr. Jak troszkę przejadę za miasto (cykl mieszany 60% miasto 40% trasa) spalanie wychodzi koło 15 litrów samej trasy jeszcze nie testowałem, i powiem że nie wiem w jaki sposób można zejść na mieście do 13-14 litrów jak pisze kolega Silent :)

Początkujący Użytkownik Awatar klimas70
    BMW
    E38 730d
    Mój szwagier zawsze jego auto pali 4.4L no góra 5 litrów i myślałem że menda kłamie ale on mieszka w Kruszwicy tam nie ma ani jednego skrzyżowania ze światłami a do sklepu się idzie na piechotę bo na parking jest dalej i jak ja mogę z nim konkurować ja ja nie wcisnę pedału do dechy i nie przypale kapci to będę stał jak pierdoła i nie włączę się do ruchu po zatem moje auta mają co najmie tyle koni co ważą a to zeżre bo tak ma być na pytanie po co ci takie auto zawsze odpowiadam tak: bo mnie stać ;D
    klims

Zaawansowany Użytkownik Awatar Makaron
    BMW
    BMW E-38 740 IA 4.4
    Cytat Zamieszczone przez klimas70
    Mój szwagier zawsze jego auto pali 4.4L no góra 5 litrów i myślałem że menda kłamie ale on mieszka w Kruszwicy tam nie ma ani jednego skrzyżowania ze światłami a do sklepu się idzie na piechotę bo na parking jest dalej i jak ja mogę z nim konkurować ja ja nie wcisnę pedału do dechy i nie przypale kapci to będę stał jak pierdoła i nie włączę się do ruchu po zatem moje auta mają co najmie tyle koni co ważą a to zeżre bo tak ma być na pytanie po co ci takie auto zawsze odpowiadam tak: bo mnie stać ;D
    Bogatemu Wolno Więcej..... :D :D :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysparco
    BMW
    W211 e270cdi było e34 520, e39 525tds, 740 e38
    Zawsze ludzie jak wsiadaja pytaja sie jaki tu jest silnik, ja mowie ze 4L, a ludzie zdziwieni ze taxi 4L, hehe. Jeden wsiadaj do innej taxowki ostatnio i zapytal sie to samo i nie mogl uwierzyc pytal sie dwa razy czy zartuje?? hehe to jest bezcenne

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Zastanów się, dlaczego tak niedowierzają ;)
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik Awatar matraks
    BMW
    2011 BMW 328i xDrive e92, 2007 Mitsubishi Endeavor
    z ostaniego tankowania po przeliczeniu wlasnorecznie wyszlo mi 13,7l/100km. Miszkam na przedmiesciach Chicago wiec mozna liczyc to jak jazda po malym polskim miescie z kilkoma swiatlami i bez korkow. Odcinki glownie 5-10 kilometrowe bez zbytniego oszczedzania. Wyjezdzam tylko dla zabawy i lubie sobie wtedy troche podeptac gaz ;) Ogolnie na calym baku przejezdze 80% krotkich odcikow po miescie i 20% spokojnej jazdy autostrada. Troche mnie dziwi jak podajecie spalanie w miescie 18-20 litrow :? Silent ma dokladnie takie samo spalanie jak ja :] Moze Longi pala mniej :hihi:

Zaawansowany Użytkownik Awatar ded
    BMW
    528i + LPG
    Cytat Zamieszczone przez krzysparco
    Zawsze ludzie jak wsiadaja pytaja sie jaki tu jest silnik, ja mowie ze 4L, a ludzie zdziwieni ze taxi 4L, hehe. Jeden wsiadaj do innej taxowki ostatnio i zapytal sie to samo i nie mogl uwierzyc pytal sie dwa razy czy zartuje?? hehe to jest bezcenne
    A co Cie sklonilo do zakupu tego auta? Ja rozumiem ze 4.4 wcale nie pali tak dramatycznie duzo gazu ale wiozac klienta raczej tego nie wykorzystasz. Naprawy tego auta sa raczej drogie wiec silnik tds lub 3.0d albo chocby 2.8 lpg bylby oszczedniejszy i tanszy w serwisie. Ja rozumiem jak kogos stac i lubi przycisnac ale klientowi takie doznania fundowac to chyba nie warto.

Początkujący Użytkownik Awatar klimas70
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez matraks
    z ostaniego tankowania po przeliczeniu wlasnorecznie wyszlo mi 13,7l/100km. Miszkam na przedmiesciach Chicago wiec mozna liczyc to jak jazda po malym polskim miescie z kilkoma swiatlami i bez korkow. Odcinki glownie 5-10 kilometrowe bez zbytniego oszczedzania. Wyjezdzam tylko dla zabawy i lubie sobie wtedy troche podeptac gaz ;) Ogolnie na calym baku przejezdze 80% krotkich odcikow po miescie i 20% spokojnej jazdy autostrada. Troche mnie dziwi jak podajecie spalanie w miescie 18-20 litrow :? Silent ma dokladnie takie samo spalanie jak ja :] Moze Longi pala mniej :hihi:
    Kolego to chyba dawno nie byłeś w Bydgoszczy jak byś swoją bejke przewiózł do Bydgoszczy i jeździł tylko po mieście a nie w cyklu mieszanym to gwarantuje że zjarał by ci 17L ja miałem 3L benzynę przerobioną na gaz i paliła 20 gazu weź pod uwagę że w Polsce większość aut ma gaz a to powoduje że około 15% zużycie wzrasta. Podam przykład skąd się biorą takie różnice w spalaniu.Mój kolega posiada bmw 530d jeździł z dzielnicy po drugiej stronie odry jechał równą drogą dwa skrzyżowania ze światłami i ogólnie spokojna droga 13Km auto paliło 9L przeprowadził się koło mnie i jeździmy tą samą trasą 7,5 Km w centrum szczecina i miasto wynosi 13-14L zimą jego piątka pali od 7 mniej o 0,5L dodam że obaj mamy ciężką nogę ale dopiero po połowie odcinka ponieważ auto musi się rozgrzać i tu przestroga dla tych co by chcieli ekonomicznego diesla, diesel jest eko pod warunkiem że się dużo jeździ
    klims

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysparco
    BMW
    W211 e270cdi było e34 520, e39 525tds, 740 e38
    Tu sie zgodze bo diesel zimny nawet silniczek 1.9 nowoczesny dci pali 10-11 zima na zimnym dlatego tez zmienilem na 740 :) latem jest ok ale tez nei pali "5 koma 2" jak to niektorzy opisuja ale disele w meiscie wizemie miedzy 7-8,5 taki 1.9 :)
    Uwazam ze najlepsze jest beznyna z LPG troche jak na TAXI za dobre auto szczgolnie na taka wioske jak Sanok ale ludzie jak wsiadaja do tylu neichca czasem wysiadac hehe ostatnio Pani powiedziala ze ona tam bdzie sobie tak spac tam z tylu zebym sie nie przejmowal i bral innych klientow;) ps maz ja wyciagnal...

Vip Vip Awatar Marecki7er
    BMW
    e32 740iA M62B44
    Cytat Zamieszczone przez matraks
    Może w stanach jest lepsze jakościowo paliwo i dlatego tak wychodzi :)

Uprawnienia umieszczania postów