Siema, przymierzam sie do zakupu e65 modelu przed liftem z roku ok 03-05 (chcialbym wydac ok 15-20tys euro) w zwiazku z tym mam kilka pytan, jesli sie powtarzaja to sory, przejrzalem wszystkie tematy na tym podforum i sporo juz wiem, jednak mam kilka watpliwosci i luk w wiedzy:
1) zastanawiam sie nad silnikiem, sklaniam sie ku opcji beznyna + gaz (wiem wiem ze dla niektorychh zakup 7ki i zagazownie to glupota, jednak ja mam inna filozofie) z opini na forum wnioskuje ze jednak v8 jest lepsze niz r6 ze wzgledu na sporo lepsze osiagi, niewielka roznice w spalaniu i mniejsza awaryjnosc? faktycznie mniej awaryjne jest v8 (745, 333ps)? Czy realnie da sie utrzymac spalanie na poziomie 15l w miescie? Jak ten silnik znosi LPG? Wydaje mi sie takze ze sporo latwiej trafic "wypchana" 745 niz inne modele
2) jakie skrzynie biegow wystepowaly w tym modelu w tych latach? tylko 6 biegowy automat?
3) jako ze uwazam iz kupno uzywanego auta w opcji "golas" to glupota (wyatrczy odpowiednio dluzej poszukac konkretnej sztuki) mam kilka pytam w zwiazku z wyposazeniem jakie wystepowalo:
-ile i jakie rodzaje klimy byly?
-jakie rodzaje foteli z przodu wystepowaly?
-czy byla jakas wersja zawieszenie typu pnelmatycznego?(mam w merolu airmatika i super sie jezdzi)
-czy w tych latach byl jakis aktywny tempomat (w merolu mam distronika i jest to bardzo porzyteczny gadzet)
-co obejmowal pakiet Adaptive Drive i jak to sie sprawuje
-jakie rodzaje tapicerki skorzanej mozna spotkac
-szyberdach byl tylko pojedynczy czy jest cos w stylu panoramy?
-dociaganie dzwi ciezko trafic czy to dosc popularna opcja?
-co skladalo sie na sportpakiet?
-Night Vision to chyba tylko po lifcie?
-co jeszcze ciekawego z gadzetow sie zdarza, co warto miec?
Dziex za info i pozdro
EDIT: moze komus na przyszlosc sie przyda, jak dla mnie bardzo ciekawa lektura :D
http://www.7-forum.com/modelle/e65/preise.php