Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [mechanika] Katalizator czy katalizatory??

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    http://www.realoem.com/bmw/select.do

I skończcie gdybanie i wróżenie z fusów.

Cytat Zamieszczone przez Individual23
    Zamierzasz wyciąć katy ze swojego auta celem wzbogacenia się? Jak tak to gratuluję głupoty! Po pierwsze jak sam zauważyłeś możesz mieć problemy z przejściem przeglądu a po drugie nie wiem czy wiesz ale gdy zostaną puste puchy bez katów to spaliny strasznie śmierdzą i praktycznie nie da się jeździć z otwartym oknem bo wszystko wpada do środka. Jest to na tyle silne że szczypią oczy od tego. Wiem to z własnego doświadczenia. Musiałem wyjąc u siebie wkłady bo się wykruszyły i strasznie brzęczały. Jeśli tylko podłapie gotówki od razu wstawiam katy z powrotem. Przemyśl swoją decyzję żebyś nie żałował.
    W Dieslu masz tak samo, spaliny mają nieprzyjemną woń i lecą do auta na postoju. Mi tak się wysypał jeden z katów i nie mogę złapać w sensownych pieniądzach używanego.
    W Dieselku dochodzi do tego rezonans w jaki wpada wydech przy małych obrotach.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Jak Ci zabierają auto to nad czym Ty się zastanawiasz? Wyciągaj co się tylko da a im niech zostanie skorupa.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik Awatar 1endzi
    BMW
    e34 524td i 535i, obecnie e38 730i
    Nie wiem czy tak łatwo Ci pójdzie z PZU jak myślisz, żeby nie było tak że skoro płacą za szkodę całkowitą i mają wycenę z wyposażeniem (gaz, alumy itd), to chcą to mieć, albo co gorsza żeby nie potrącili sobie za te braki.

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    Z tego co wiem auto raczej pójdzie do odsprzedaży i za takie braki zostanie ci potrącone lepiej się dowiedz zanim się narobisz niepotrzebnie...
    Dreams from Dreams - 7er...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
    Z tego co wiem auto raczej pójdzie do odsprzedaży i za takie braki zostanie ci potrącone lepiej się dowiedz zanim się narobisz niepotrzebnie...
    No właśnie moze ktos cos wiecej powie na ten temat. Moze ktos juz to przerabiał??

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez stachu0505
    Cytat Zamieszczone przez Pablo_gl
    No właśnie moze ktos cos wiecej powie na ten temat. Moze ktos juz to przerabiał??
    Tego nie trzeba "przerabiac"- jest to przeciez logiczne, skoro wycenili i placa za auto z gazem/felami/i innymi cudami to takie auto MUSISZ oddac, za kazdy brak odejma ci kase.
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Początkujący Użytkownik
    A po co oddawać samochód? przecież to bzdura... Niech płacą 70% całkowitej, Ty auto zostaw sobie a z tego co Ci zapłacą jeszcze sporo ci zostanie po naprawieniu auta. No chyba, że jest tak rozbite, że nie za bardzo jest co naprawiać. A jeśli chodzi o "ogołocenie" samochodu to nie przejdzie jest wycena na podstawie wyposażenia i tyle.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E65 735i
    za katalizator (jeśli wstawisz rury albo sam wkład wyciągniesz) to napewno nie odliczą, natomiast za felgi/gaz odliczą jeśli były przy robieniu zdjęć przez rzeczoznawce

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i e38 1996r m62b44
    Cytat Zamieszczone przez staniu
    A po co oddawać samochód? przecież to bzdura... Niech płacą 70% całkowitej, Ty auto zostaw sobie a z tego co Ci zapłacą jeszcze sporo ci zostanie po naprawieniu auta. No chyba, że jest tak rozbite, że nie za bardzo jest co naprawiać. A jeśli chodzi o "ogołocenie" samochodu to nie przejdzie jest wycena na podstawie wyposażenia i tyle.
    Z tego co wiem to gas i felgi nie są na liście wyposażenia samochodu. A co do gazu to rzeczoznawca nie wie że on jest bo nawet w dowód rejestracyjny nie zaglądał.

Zaawansowany Użytkownik Awatar 1endzi
    BMW
    e34 524td i 535i, obecnie e38 730i
    W dowód nie zaglądał, ale napewno mają jego zdjęcie lub xero a przy zdaniu samochodu będą go już mieli w oryginale. Co do felg też je mają na zdjęciach.

Uprawnienia umieszczania postów